«Αν δεν πιστεύετε ότι: «Εγώ Είμαι», θα πεθάνετε μέσα στις αμαρτίες σας».

«Αν δεν πιστεύετε ότι:  «Εγώ Είμαι», θα πεθάνετε μέσα στις αμαρτίες σας».


Αυτό που ο Ιησούς είπε στους Ιουδαίους, το λέει σήμερα στην καθεμιά σας και στον καθένα μας: Ο Ιησούς δεν ζητά να αναγνωριστεί ως σωτήρας, λυτρωτής, μεσσίας, μεσολαβητής, προφήτης, άνθρωπος του Θεού, ή απλώς απεσταλμένος Του. Ζητά να αναγνωριστεί ως αληθινός Θεός, αληθινός Θεός των Ιουδαίων, αληθινός Θεός του κάθε ανθρώπου. Αληθινός Θεός, όπως αληθινός Θεός είναι ο Πατέρας και αληθινός Θεός είναι το Άγιο Πνεύμα.

Όπως ο Θεός αποκάλυψε στον Μωυσή το όνομά του: «Εγώ Είμαι», έτσι σήμερα και ο Ιησούς αποκαλύπτει στους Ιουδαίους και το δικό του όνομα: «Εγώ Είμαι». Όποιος δεν ομολογεί αυτή την αλήθεια του Κυρίου Ιησού ότι είναι ο Θεός, θα πεθάνει μέσα στις αμαρτίες του.

Γιατί δεν υπάρχει σωτηρία για όσους δεν ομολογούν ότι ο Ιησούς είναι Θεός;. Διότι η λύτρωση του ανθρώπου δεν έγινε ούτε από τον Θεό, ούτε από τον άνθρωπο. Ούτε ο Θεός ούτε ο άνθρωπος μπορούν να λυτρώσουν, να σώσουν τον άνθρωπο. Η σωτηρία έρχεται από τον Θεό, που είναι αληθινός άνθρωπος και από τον αληθινό άνθρωπο που είναι αληθινός Θεός. Ο Ιησούς θα πρέπει να ομολογηθεί, να γίνει γνωστός, να διακηρυχθεί με την διπλή αυτή αλήθεια.

Μπορούμε να σκεφτούμε έναν υπέροχο Θεό. Μπορούμε να τον ζωγραφίσουμε με όλα τα χρώματα των αληθειών κάθε θρησκείας, Αυτός ο Θεός ποτέ δε θα μπορέσει να μας σώσει. Είναι απλώς ένας Θεός. Είτε είναι αληθινός είτε ψεύτικος ή  πραγματικός, φανταστικός ή υπαρκτός ή ανύπαρκτος, ποτέ δε θα μπορέσει να λυτρώσει. Η σωτηρία δεν προέρχεται μόνο από το Θεό, αλλά από το Θεό που έγινε άνθρωπος.

Αλλά ούτε και μόνο ο άνθρωπος μπορεί να μας σώσει. Είναι λοιπόν άχρηστο να αναζητάμε την λύτρωση μας από κάποιο  άνθρωπο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι επάνω στη γη ικανοί να εξασφαλίσουν την αιώνια σωτηρία μας. Ακόμη και οι σπουδαιότεροι ιδρυτές θρησκειών, ακόμη και οι πιο εξέχοντες και υψηλά ιστάμενοι μεσολαβητές μεταξύ Θεού  και ανθρώπου, ποτέ δεν θα μπορούσαν να σώσουν. Ούτε καν ο Ιησούς Χριστός θα μπορούσε να σώσει αν ήταν μόνο αληθινός άνθρωπος. Ο Ιησούς όμως είναι πράγματι και αληθινός Θεός και αληθινός άνθρωπος, τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Εκείνος είναι ο Υιός ο Μονογενής του Πατέρα που έγινε σάρκα και ήρθε να κατοικήσει ανάμεσά μας. Όποιος δεν ομολογεί αυτή την αλήθεια, ποτέ δε θα μπορέσει να φθάσει την αληθινή σωτηρία. Θα πεθάνει μέσα στην αμαρτία του και αυτό διότι δεν έχει αναγνωρίσει τον αληθινό σωτήρα και λυτρωτή του, αλλά αναζητά τη σωτηρία του από τον εαυτό του ή από τους άλλους ανθρώπους που ποτέ δεν θα μπορέσουν να του την δώσουν. Ο Μόνος Σωτήρας είναι ο Ιησούς Χριστός που είναι αληθινός Θεός και αληθινός άνθρωπος. Αυτό αποτελεί την αιώνια αλήθεια. Η μη αποδοχή αυτής της αλήθειας αποτελεί και την άρνηση της αληθινής σωτηρίας.

Κάθε χριστιανός πρέπει να βιώνει λοιπόν και να κηρύττει αυτή την αλήθεια του Ιησού Χριστού Σωτήρα και Λυτρωτή του  Θεού και ανθρώπου. Αυτή είναι η μαρτυρία που μέρα με την ημέρα πρέπει να δίνουμε για τον  Ένα και  μοναδικό Λυτρωτή και Σωτήρα Θεάνθρωπο Χριστό.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου