Αλλαγή Πορείας

3

Αλλαγή Πορείας

Ο Θεός μας προσέχει και μας υπολογίζει με τόση αγάπη και στοργή, σαν να υπάρχουμε μόνο εμείς πάνω στη γη. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε με πόση φροντίδα και πατρική αγάπη επιθυμεί και φροντίζει, σε κάθε τόπο και χώρο, για την σωτηρία μας. Ούτε μια μητέρα δεν αγαπά το παιδί της όσο τρυφερά αγαπά ο Θεός εμάς. Πιο γρήγορα και πιο πολύ, ο Θεός συγχωρεί τα αμαρτήματά μας, απ’ ότι το στουπί που πέφτει στη φωτιά και την δυναμώνει, με τον όρο ότι υπάρχει αληθινή μετάνοια για την περασμένη ζωή μας και ότι επιστρέφουμε κοντά Του. Αυτό σημαίνει η φράση: «Ο Θεός δεν θέλει το θάνατο του αμαρτωλού, αλλά την μεταστροφή του».
Είναι πονηριά γνωστή και συνηθισμένη να εμπλέκουμε την καλοσύνη και την ευσπλαχνία του Θεού στο αποτέλεσμα μιας αμαρτίας, δηλαδή αφού με συγχωρεί ας αμαρτάνω! Ακόμη και μ’ αυτόν τον τρόπο, όταν αμαρτήσουμε και ζητήσουμε την μετάνοια, πάλι επεμβαίνει ο Θεός, αλλά αυτή τη φορά ως αυστηρός και δίκαιος κριτής.
Προσοχή όμως, να μη νομίζουμε ότι βάζουμε το Θεό σε δοκιμασία, σαν φύλακα, για να μας συγχωρεί όποτε θέλουμε και όταν μας αρέσει, γιατί αυτού του είδους η μετάνοια είναι σπάνια αληθινή και πολύ επικίνδυνη. Όταν σταματάμε να προσβάλουμε τον Θεό – γιατί δεν μας δίνονται ευκαιρίες – δεν σημαίνει ότι εγκαταλείψαμε το αμάρτημα, αλλά ότι το αμάρτημα μάς εγκατέλειψε και βαδίζουμε στο δρόμο που εμείς διαλέξαμε, αφού αφήσαμε το σωστό δρόμο του Θεού. Αλλαγή πορείας δεν σημαίνει αφήνω τον Θεό, αλλά αφήνω το «κακό» και βαδίζω στο δρόμο που με οδηγεί στο Θεό Πατέρα – στην αιώνια Αγάπη, που είναι ο προορισμός κάθε ανθρώπου!

π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου