Αλλαγή Πορείας

3

Αλλαγή Πορείας

Ο Θεός μας προσέχει και μας υπολογίζει με τόση αγάπη και στοργή, σαν να υπάρχουμε μόνο εμείς πάνω στη γη. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε με πόση φροντίδα και πατρική αγάπη επιθυμεί και φροντίζει, σε κάθε τόπο και χώρο, για την σωτηρία μας. Ούτε μια μητέρα δεν αγαπά το παιδί της όσο τρυφερά αγαπά ο Θεός εμάς. Πιο γρήγορα και πιο πολύ, ο Θεός συγχωρεί τα αμαρτήματά μας, απ’ ότι το στουπί που πέφτει στη φωτιά και την δυναμώνει, με τον όρο ότι υπάρχει αληθινή μετάνοια για την περασμένη ζωή μας και ότι επιστρέφουμε κοντά Του. Αυτό σημαίνει η φράση: «Ο Θεός δεν θέλει το θάνατο του αμαρτωλού, αλλά την μεταστροφή του».
Είναι πονηριά γνωστή και συνηθισμένη να εμπλέκουμε την καλοσύνη και την ευσπλαχνία του Θεού στο αποτέλεσμα μιας αμαρτίας, δηλαδή αφού με συγχωρεί ας αμαρτάνω! Ακόμη και μ’ αυτόν τον τρόπο, όταν αμαρτήσουμε και ζητήσουμε την μετάνοια, πάλι επεμβαίνει ο Θεός, αλλά αυτή τη φορά ως αυστηρός και δίκαιος κριτής.
Προσοχή όμως, να μη νομίζουμε ότι βάζουμε το Θεό σε δοκιμασία, σαν φύλακα, για να μας συγχωρεί όποτε θέλουμε και όταν μας αρέσει, γιατί αυτού του είδους η μετάνοια είναι σπάνια αληθινή και πολύ επικίνδυνη. Όταν σταματάμε να προσβάλουμε τον Θεό – γιατί δεν μας δίνονται ευκαιρίες – δεν σημαίνει ότι εγκαταλείψαμε το αμάρτημα, αλλά ότι το αμάρτημα μάς εγκατέλειψε και βαδίζουμε στο δρόμο που εμείς διαλέξαμε, αφού αφήσαμε το σωστό δρόμο του Θεού. Αλλαγή πορείας δεν σημαίνει αφήνω τον Θεό, αλλά αφήνω το «κακό» και βαδίζω στο δρόμο που με οδηγεί στο Θεό Πατέρα – στην αιώνια Αγάπη, που είναι ο προορισμός κάθε ανθρώπου!

π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου