Ακολούθησέ με

 Ακολούθησέ με

Είναι ενδιαφέρον να ανακαλύπτουμε ότι ακόμη και εκείνοι που δεν αξίζουν τίποτα, ή πολύ λίγο, μπορούν να παράσχουν βοήθεια σε εκείνους που είναι, ή νομίζουν ότι είναι, καλύτεροι.

Βρέθηκα στο αεροδρόμιο του Μιλάνου προς αναχώρηση για το Παλέρμο. Φτάνοντας νωρίτερα και προβλέποντας την καθυστέρηση της πτήσης μου, είχα τη δυνατότητα να πάω μέχρι τον πύργο ελέγχου για να ρίξω μια πανοραμική ματιά στο χώρο των νεοαφιχθέντων αεροπλάνων, εκείνων που αναχωρούσαν και εκείνων που έπρεπε να παραμείνουν για ενδεχόμενο έλεγχο και επιθεώρηση.

Παρατήρησα ότι ανάμεσα στα τόσα αεροπλάνα κινιόντουσαν και πολλά μικρά και μεγάλα οχήματα, τα φορτηγά για τη μεταφορά των αποσκευών, τα λεωφορεία που μετέφεραν για επιβίβαση τους επιβάτες προς αναχώρηση ή στο σταθμό εκείνους που μόλις είχαν φτάσει.

Στο περίεργο βλέμμα μου, όλη αυτή η κίνηση εμφανίστηκε μπερδεμένη. Σε αυτό το χάος προσπαθούσα να ακολουθήσω τις διάφορες φάσεις ενός αεροπλάνου προς αναχώρηση, και αναρωτιόμουν: Πώς θα μπορέσει να βγει από αυτό το «μπέρδεμα»; … Πώς γνωρίζει την ακριβή στιγμή της αναχώρησης; Πώς καταφέρνει να εντοπίσει τον δικό του διάδρομο απογείωσης ανάμεσα στους τόσους που υπάρχουν;

Ενώ σκεφτόμουν όλα αυτά, ιδού, με την ευκινησία ενός σκίουρου, ξεγλιστρώντας εδώ κι εκεί σε αυτή την χαοτική κίνηση, εμφανίζεται μπροστά στη μύτη του αεροπλάνου προς αναχώρηση μια μέλισσα: ένα μικρό «τρίκυκλο». Μικρό, ιδίως σε σύγκριση με το μέγεθος των αεροπλάνων. Μικρό, ναι, αλλά με μια τεράστια, αγέρωχη, φωτεινή επιγραφή: «Follow me» («ακολούθησέ με») στο πίσω μέρος.

Μικρό τρίκυκλο, που οδηγούνταν από εκείνον που διέθετε όλες τις πληροφορίες και ήξερε πολύ καλά πώς να απεγκλωβιστεί από το χάος.

Είναι ενδιαφέρον να βλέπει κανείς αυτό το «μυρμήγκι» να κινείται με ευχέρεια και να ακολουθείται από τον «ελέφαντα» με τα μεγάλα φτερά. Με το φωτεινό του σήμα: «Ακολούθησέ με», οδηγεί το γιγάντιο αεροπλάνο έξω από αυτό το «χάος» έως τον διάδρομο αναχώρησής του από τον οποίο θα εκτιναχθεί στον ουρανό.

Κάθε ιδρυτής θρησκευτικών ταγμάτων ή εκκλησιαστικών κινημάτων είναι από μόνος του μικρός, και εάν θέλετε, πρόσωπο ασήμαντο, αλλά κατοικείται από το Άγιο Πνεύμα. Δείχνει σε όλους ένα μεγάλο: «Followme» («ακολούθησέ με»): καθαρή και φωτεινή φράση που σε οδηγεί, σου δείχνει πώς να βγεις από το χαοτικό σκοτάδι του κόσμου και προσκαλεί όλους να τον ακολουθήσουν για να εισέλθουν στο διάδρομο από τον οποίο θα απογειωθούν προς το Θεό.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου