« Αισθάνομαι θλίψη ;»

«Αισθάνομαι θλίψη ;»

«Πολλές φορές η παρηγοριά του Κυρίου φαντάζει σε εμάς ως ένα θαύμα», με αυτά τα λόγια ο Πάπας Φραγκίσκος εξήγησε το Πρώτο Ανάγνωσμα από τον Προφήτη Ησαΐα (Ης. 35,1-10), κατά την ομιλία του στην πρωινή Λειτουργία, στη Santa Marta, στις 11 Δεκεμβρίου 2017.

Ο Άγιος Πατέρας σημείωσε ότι είναι περισσότερο εύκολο να παρηγορούμε τους άλλους παρά να αφήσουμε να μας παρηγορήσουν επειδή τα άτομα τείνουν ευκολότερα στην αρνητικότητα. Ο Ποντίφικας εξήγησε ότι γενικά τα άτομα διατηρούν ευκολότερα μια στάση περισσότερο αρνητική παρά θετική. «Γι αυτές τις πικραμένες καρδιές είναι περισσότερο όμορφο το πικρό από ότι το γλυκό», εξήγησε ο Πάπας Φραγκίσκος θυμίζοντας την ιστορία του παραλυτικού που προτιμά να διαμαρτύρεται. Ο Άγιος Πατέρας στιγμάτισε τις διαμαρτυρίες χαρακτηρίζοντας τον προφήτη Ιωνά ως «πρώτο βραβείο Νόμπελ διαμαρτυρίας»

Ο Πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε σε μια στάση θαρραλέα αναφερόμενος στο σημερινό Ευαγγέλιο (Λκ. 5,17-26). Τέλος, ο Άγιος Πατέρας προσκάλεσε τους παρόντες σε μια εξέταση συνείδησης: «Πώς είναι η καρδιά μου; Έχω κάποια πικρία σε αυτή; Έχω κάποια στεναχώρια; Πώς είναι το λεξιλόγιό μου; Αινεί τον Θεό, είναι όμορφο ή πάντα γεμάτο διαμαρτυρίες; Και να ζητάμε από τον Κύριο τη χάρη του θάρρους, επειδή με το θάρρος έρχεται Εκείνος να μας παρηγορήσει και να ζητάμε από τον Κύριο: Κύριε, έλα να μας παρηγορήσεις».

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου