50 χρόνια ιεροσύνης

50 χρόνια ιεροσύνης

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό Αγ.Πέτρου στην Ποσειδωνία, στην οποία και υπηρετεί σήμερα, γιορτάστηκε  την Κυριακή το απόγευμα, η 50η επέτειος από τη χειροτονία του π.Πέτρου Πρίντεζη.

Προεξάρχοντος του Σεβ/τατου Επισκόπου μας π.Πέτρου Στεφάνου και συλλειτουργούντος του Σεβ/τατου Επισκόπου πρώην Σύρου, π.Φραγκίσκου Παπαμανώλη και 13 ιερέων εντός και εκτός Σύρου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με κάθε επισημότητα, εν μέσω της Περιόδου της Παρουσίας την οποία διανύουμε, πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα.

Και ήταν τότε, στις 17 Δεκεμβρίου 1967, στον ίδιο ναό και πλαισιωμένος όπως και τώρα από πολλούς πιστούς, όταν ο 25χρονος τότε π.Πέτρος Πρίντεζης, έδωσε όρκους παντοτινής πιστότητας στον Κύριο, θέτοντας τον εαυτό του στην υπηρεσία της Εκκλησίας. Μιας Εκκλησίας η οποία έδειξε σήμερα την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη της στο πρόσωπό του για όσα πρόσφερε αυτά τα 50 χρόνια ιερατικής ζωής. Μιας ζωής η οποία όπως τονίστηκε δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα αλλά όμως πάντα έβρισκε στήριγμα και δύναμη στα λόγια του Κυρίου και στο Ευαγγέλιο.

Αυτό ζήτησε μεταξύ άλλων και ο π.Ιωσήφ Πρίντεζης, στην ομιλία του μετά το Ευαγγέλιο, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ιωάννη το Βαπτιστή και στο έργο του, το οποίο ήταν να προετοιμάσει τον Λαό του Θεού για τον ερχομό του Ιησού, παραλληλίζοντας το έργο του Ιωάννη του Βαπτιστή με εκείνο του ιερέα, ο οποίος πρέπει να οδηγεί το λαό του Θεού προς Εκείνον, με τη ζωή και το παράδειγμά του, ακόμα και με τις ανθρώπινες αδυναμίες του, για τις οποίες οι πιστοί πρέπει να δείχνουν κατανόηση και αγάπη.

Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας απηύθυναν ευχές εκπρόσωποι των ενοριών, του Αγ.Πέτρου στην Ποσειδωνία, στην οποία υπηρετεί από το 2014 έως σήμερα (αλλά και παλαιότερα) ο κ.Γιώργος Πρίντεζης, απονέμοντάς του και τιμητική πλακέτα, καθώς και εκ μέρους της ενορίας του Αγ.Παντελεήμονα στο Φοίνικα, η κΕιρήνη Ρούσσου.

Με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια η κ.Ρούσσου εκπροσωπώντας ολόκληρη την ενορία στην οποία ο π.Πέτρος Πρίντεζης υπηρέτησε ως Εφημέριος επί 43 συναπτά έτη, αναφέρθηκε  στον πνευματικό πατέρα της ενορίας, με την οποία έζησε πολλές και αλησμόνητες στιγμές, προσφέροντας του  και ένα προσωπικό δώρο.

Εκ μέρους των ιερέων της Σύρου ευχές και ευχαριστίες απηύθυνε ο Βικάριος της τοπικής μας Εκκλησίας π.Αντώνιος Βουτσίνος ο οποίος τόνισε το πνεύμα συνεργασίας με το οποίο εργάστηκε ο π.Πέτρος όλα αυτά τα 50 χρόνια ιερατικής ζωής.

Τους ιερομονάχους και μοναχούς εκπροσώπησε με χαιρετισμό προς τον τιμώμενο ιερέα, ο π.Μιχάλης Ρούσσος, Ιησουίτης, ο οποίος με το γνωστό χειμαρρώδη λόγο του, αναφέρθηκε στον ακούραστο εργάτη του αμπελώνα του Κυρίου αλλά και σε ένα ιδιαίτερο «χάρισμα» του π.Πέτρου, αυτό του καλού ποδοσφαιριστή, αφού είναι γνωστή από τα νεανικά του χρόνια η αγάπη του για το σπορ αυτό. Έτσι σαν συνδετικός κρίκος, το σπορ αυτό,  τον έφερε πολύ κοντά στην νεολαία η οποία τον αγάπησε και τον αγαπάει μέχρι και σήμερα.

Εκ μέρους της οικογένειάς του, η ανιψιά του Ιωάννα Νομικού, μίλησε για τον πατέρα και θείο,  εκείνον που ήταν και είναι κοντά σε όλα του τα αδέλφια και ανίψια κάθε στιγμή, τον δικό τους άνθρωπο, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή τους αλλά και τις ευχαριστίες τους.

Στην αντιφώνησή του ο π.Πέτρος Πρίντεζης τους ευχαρίστησε όλους. Ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους αλησμόνητους γονείς του, τις ενορίες τις οποίες υπηρέτησε αλλά και τους συναδέλφους του ιερείς καθώς και τους δύο Επισκόπους.

Κλείνοντας, ο Επίσκοπός μας π.Πέτρος Στεφάνου, αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον ιερέα της τοπικής μας Εκκλησίας, ο οποίος όπως είπε, παρά την ηλικία του, πάντα θέτει τον εαυτό του στην διάθεση του Επισκόπου, ενώ το νεανικό του πνεύμα, τον καθιστά πάντα σύμφωνο σε όποιες ποιμαντικές αλλαγές πρέπει να προκύψουν, δηλώνοντας τη θετικότητά του σε καθετί καινούριο μέσα στην Εκκλησία.

Την δημοτική αρχή εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ποσειδωνίας Δημήτρης Νταλαχάνης, ενώ το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μάρκος Πρίντεζης ο οποίος είναι και αδελφός του π.Πέτρου.

Μετά το πέρα της τελετής οι εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν να χαιρετίσουν από κοντά τον π.Πέτρο στην ενοριακή αίθουσα και να του πουν για άλλη μια φορά….. «ΑΞΙΟΣ»!!!

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου