Αγία Βενεδίκτη (Edith Stein)

Αγία Βενεδίκτη (Edith Stein)

Στις 9 Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της παρθενομάρτυρας Αγίας Θηρεσίας-Βενεδίκτης, κατά κόσμον Edith Stein, η αγιωνυμία της οποίας έγινε από τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ το 1998. Η Edith Stein γεννήθηκε στη Breslavia στις 12 Οκτωβρίου 1891 από εβραίους γονείς. Στα 14 χρόνια της έγινε άθεη και άρχισε να μελετά φιλοσοφία κοντά στον μεγάλο φιλόσοφο Edmund Husserl.
Το 1921 μεταστράφηκε στην Καθολική Εκκλησία και βαφτίστηκε, ενώ δίδασκε φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο και το 1933 αποφάσισε να ενταχθεί στο μοναχικό τάγμα των Καρμηλιτισσών.
Το έτος 1942 τη συνέλαβε η Γκεστάπο και τη μετέφεραν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, όπου στις 9 Αυγούστου την σκότωσαν με άλλους κρατούμενους στους θαλάμους αερίων.
Το 1999 ανακηρύχτηκε προστάτισσα της Ευρώπης, μαζί με την αγ. Βριγκίτη της Σουηδίας και την αγ. Αικατερίνη της Σιέννας, καθώς και διδάσκαλος της Εκκλησίας.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου