Προς την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ON LINE

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ- ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

 

Τήνος 5/4/2019

 

Αγαπητή ΕΚΚΛΗΣΙΑ  ONLINE

Στη σημερινή έκδοσή σου 5/4/2019 διάβασα άρθρο με τίτλο: ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ. Μεταξύ άλλων στο άρθρο διαβάζουμε:«Στην «καρδιά» του Αιγαίου, βρίσκεται μία από τις ελάχιστες γωνιές στον κόσμο, όπου οι δύο διαφορετικές χριστιανικές κοινότητες, Ορθόδοξοι και Καθολικοί, γιορτάζουν ταυτόχρονα το Πάσχα.

Το Πάσχα στη Σύρο είναι ένα μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο και αυτό γιατί -ανεξάρτητα από το πότε πέφτει το Πάσχα των καθολικών- η Ορθόδοξη και Καθολική κοινότητα του νησιού (η μεγαλύτερη στην Ελλάδα) γιορτάζουν μαζί τις άγιες αυτές μέρες, επιδεικνύοντας μια παραδειγματική ατμόσφαιρα συνύπαρξης και επισφραγίζοντας έτσι κάθε χρόνο τη μακραίωνη αρμονική συμβίωσή τους»!

Φιλικά σε ενημερώνω ότι: Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της  Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, από το Πάσχα του έτους χίλια εννιακόσια εβδομήντα δύο (1972)  και από τότε κάθε χρόνο,  ΟΙ ΟΓΔΟΝΤΑ ΜΙΑ (81)  Ενορίες των  Ένδεκα   Καθολικών Εκκλησιαστικών Επαρχιών της Ελλάδος  συνεορτάζουν το Πάσχα ΠΑΝΤΟΤΕ με την αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία.

Πως και αγνοείς μια τέτοια απόφαση;
 

Καλό και Άγιο Πάσχα

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Αποστολικός διαχειριστής της Καθολικής Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου
Και Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 31 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου