Αυξάνεται η αγωνία για τη γιορτή των νέων με τον Πάπα Φραγκίσκο

Αυξάνεται η αγωνία για τη γιορτή των νέων με τον Πάπα Φραγκίσκο

Περισσότεροι από 70 χιλιάδες νέοι  σπεύδουν να συναντήσουν τον Πάπα. Έφθασαν στη Ρώμη για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση «Είμαστε εδώ», που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας τη Ιταλίας.

Βήμα – βήμα, οι νέοι σε πορεία και προερχόμενοι από διάφορες εκκλησιαστικές επαρχίες  της Ιταλίας έφθασαν ήδη στη Ρώμη. Αυτό που θα πραγματοποιηθεί είναι δύο έντονες μέρες, χαρακτηρισμένες από συναντήσεις, προσευχή και μουσική, μέσα  από μία σειρά πλουσίων πρωτοβουλιών  που προωθούνται από την Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ιταλίας.

Ο πρώτος προορισμός ήταν  το Circo Massimo, που  σήμερα, ιδιαίτερα  ενώνει  το δικό του εξαιρετικό προφίλ γεμάτο από ιστορία  με τις πολλαπλές  ελπίδες  και το εκφράζει το μεταδοτικό ενθουσιασμό στις νέες γενεές.

“Μέσα από χίλιους δρόμους» , «Είμαστε εδώ».

 Ο δεύτερος προορισμός ήταν η χθεσινή άφιξη στην καρδιά της Ρώμης, ήταν  ένας πιο πέρα  ακόμη σταθμός πλησιάσματος  εν όψει  την κρίσιμης συνάντησης με τη ζωή της Εκκλησίας: όπου η Σύνοδος των Επισκόπων από  3-28 Οκτωβρίου  θα μελετήσει το θέμα : «Οι νέοι, η πίστη και η διάκριση της κλήση».

Νέοι από κάθε περιοχή  της Ιταλίας βρίσκονται ήδη σε αγωνιώδη αναμονή: η πορεία τους μέσα από την  εμπειρία του προσκυνήματος «Μέσα από χίλιους δρόμους»  ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου, προέβλεπε χθες  την αγρυπνία  προσευχής με τον Πάπα. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου