Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα εναντίον του παιδικού καρκίνου

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα εναντίον του παιδικού καρκίνου

Σήμερα τελείται η παγκόσμια Ημέρα εναντίον του παιδικού καρκίνου. Κάθε χρόνο, στον κόσμο , γίνεται η διάγνωση αυτής της ασθένεια  σε περισσότερα από 300 χιλιάδες παιδιά και έφηβους  ηλικίας από  0 και 19 ετών.

Στον κόσμο μεταξύ των μη μεταδοτικών ασθενειών, είναι η κύρια αιτία του θανάτου των παιδιών και των εφήβων. Αλλά η σημαντική είδηση είναι ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για θεραπεύσιμες παθολογίες .  Αυτές είναι οι αντιτιθέμενες όψεις του καρκίνου του παιδιού που χαρακτηρίζονται, ακόμη και γεωγραφικά, από σημαντικές αποκλίσεις: στις ανεπτυγμένες χώρες το 80% των παιδιών που πάσχουν από αυτή την ασθένεια μπορεί να θεραπευτεί. Στις φτωχότερες χώρες, και λόγω του πολύ υψηλού κόστους για τον πληθυσμό τοπικής θεραπείας, το ποσοστό μειώνεται στο 20%.

Παγκόσμια ημέρα του παιδικού Καρκίνου

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο είναι μια ειδική ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση και την παροχή υποστήριξης και εγγύτητας στα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειές τους. Η παγκόσμια αυτή Ημέρα συστάθηκε το 2002 από την ένωση Childwood Cancer International. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο δίκτυο αποτελούμενο από 171 οργανισμούς από 88 χώρες. Υπάρχουν δύο θέματα στα οποία επικεντρώνεται φέτος η Ημέρα: "Δεν υπάρχει περισσότερος πόνος" (κανένας άλλος πόνος) και "Δεν υπάρχει περισσότερη απώλεια" (καμία άλλη απώλεια).

Μακάρι οι ειδικοί επιστήμονες, που τόσο αγώνα κάνουν για την καταπολέμηση αυτής της μεγάλης και τόσο διαδεδομένης ασθένειας, να εμπνευστούν από το Θεό και να ανακαλύψουν «σήμερα όχι αύριο) τον τρόπο θεραπείας της.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου