ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και στη μνήμη του αλησμόνητου Γρηγόρη

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
και στη μνήμη του αλησμόνητου Γρηγόρη

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες ανοίγονται και πάλι στη ζωή, όταν τα αγαπάμε

«Πόσα άτομα με αναπηρία και ταλαιπωρία ξαναρχίζουν στη ζωή μόλις ανακαλύψουν ότι αγαπιούνται! Και πόση αγάπη μπορεί να περάσει από την καρδιά χάρη στη θεραπεία του χαμόγελου»! Έτσι, ο Πάπας Φραγκίσκος έγραψε στο  twiter  για τη χθεσινή  Ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες που προωθεί ο ΟΗΕ

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με ειδικές ανάγκες  ιδρύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 με σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την προώθηση της ευημερίας τους.

Η φετινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε τρία σημαντικά θέματα: αυτονομία, συμμετοχή και ισότητα.

Η ευτυχία που ο καθένας επιθυμεί μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους, όμως μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν είμαστε ικανοί να αγαπάμε. Είναι πάντα θέμα  αγάπης, δεν υπάρχει  άλλος δρόμος. Η πραγματική πρόκληση είναι για εκείνους που θέλουν ν’ αγαπούν ακόμη περισσότερο. Και πόση  αγάπη μπορεί να ξεχειλίσει από μια καρδιά ακόμη και με ένα χαμόγελο. Η θεραπεία  του χαμόγελου συνιστάται από όλους εκείνους που ξέρουν ν’ αγαπούν.

Ο Ιησούς καταλαβαίνει τις αδυναμίες μας, διότι  ο ίδιος τις δοκίμασε προς χάρη μας και έγινε ο γιατρός που θεραπεύει με φάρμακο που λέγεται «αγάπη».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου