Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ AD LIMINA ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ AD LIMINA ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ημέρα της επίσκεψης  ad limina  στη Ρώμη της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος.

ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Οι Ιεράρχες νωρίς το πρωί τέλεσαν ιερό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο  στο τάφο του Αποστόλου Πέτρου στο ομώνυμο Ναό της Ρώμης
και προσευχήθηκαν για τους ιερείς, διακόνους, μοναχούς και μοναχές και όλα τα λαϊκά μέλη της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.
Ζήτησαν στον Κύριο, δια των πρεσβειών του Αγίου Πέτρου, να στηρίζει την Εκκλησία που παροικεί στην Ελλάδα
για να παραμένει σταθερή στην πίστη που ομολόγησε ο Απόστολος Πέτρος και κήρυξαν μαζί του όλοι οι Απόστολοι.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ CONSIGLIO PER L UNITA DEI CRISTIANI

Στις πρωινές ώρες επισκέφτηκαν το Ποντιφικό Συμβούλιο για την ενότητα των Εκκλησιών και είχαν μία πολύ καλή συνεργασία με τον Προϊστάμενο του Συμβουλίου και τους άμεσους συνεργάτες του. Η όλη συνάντηση, που έγινε μέσα σε φιλική και αδελφική ατμόσφαιρα,  σκοπό είχε την παρουσίαση κ μέρους της Ιεραρχίας, στον Καρδινάλιο  Kurt Koch των ποιμαντικών προβλημάτων της Καθολικής Εκκλησίας την Ελλάδα και ιδιαίτερα του θέματος του οικουμενισμού. Συζητήθηκαν επίσης και άλλα θέματα που αφορούν την ποιμαντική της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα όπως οι μικτοί Γάμοι και άλλα θέματα που φορούν την τέλεση των Μυστηρίων.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ  CONGREGAZIONE DELLA FEDE

Μέσα στο ίδιο πρωινό η Ιεραρχία επισκέφτηκε την Ρωμαϊκή Σύνοδο για την Καθολική Πίστη και διαπιστώθηκε πλήρης κατανόηση στα ποιμαντικά προβλήματα που οι Ιεράρχες παρουσίαν στον Καρδινάλιο Gerhard Ludwig Müller, Προϊστάμενο της Ρωμαϊκής αυτής Συνόδου. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Γενικός Γραμματέας και άλλοι άμεσοι συνεργάτες  του Εκλαμπροτάτου Καρδιναλίου.

Ο Προϊστάμενος τη Συνόδου για την Καθολική Πίστη και οι συνεργάτες του ζήτησαν από την Καθολική Ιεραρχία της Ελλάδος να ετοιμάσουν μία εμπεριστατωμένη μελέτη  για τα θέματα τα οποία παρουσίασαν και υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα υπάρξει μία απάντηση εκ μέρους της Ρωμαϊκής αυτής Συνόδου.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ 

Το απόγευμα οι Ιεράρχες είχαν μία συνάντηση με τον Πρώτο Σύμβουλο  της Ελλάδος παρά τη Έδρα κ. Αθανάσιο Παρεσσόγλου. Ήταν μία συνάντηση γνωριμίας και αμοιβαίας ενημέρωσης. Η Συνάντηση δεν έγινε με τον Πρέσβη διότι απουσίαζε στην Ελλάδα. Ο κος Σύμβουλος, παλαιός μαθητής του Λεοντείου Λυκείου των Πατησίων αποδείχθηκε πολύ ενημερωμένος για τα θέματα που απασχολούν την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα και δήλωσε πρόθυμος για μία γόνιμη συνεργασία σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Πρεσβεία της Ελλάδος παρά τη Αγία Έδρα.

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου