Πάπας και Abbas ελπίζουν στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων

Πάπας και Abbas ελπίζουν στην επανεκκίνηση των  διαπραγματεύσεων

Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε, σήμερα το πρωί σε ακρόαση τον Mahmoud Abbas, Πρόεδρο του κράτους της Παλαιστίνης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Βατικανού, κατά τη διάρκεια των «εγκάρδιων συνομιλιών» πρώτα απ’ όλα επισημάνθηκαν οι «καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Παλαιστίνης, οι οποίες έχουν επισφραγιστεί με την παγκόσμια Συμφωνία του 2015, η οποία αφορά στις βασικές πτυχές της ζωής και της δραστηριότητας της Εκκλησίας στην παλαιστινιακή κοινωνία».

Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε μνεία στη «σημαντική συμβολή των Καθολικών υπέρ της προαγωγής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της βοήθειας, όσων έχουν περισσότερο ανάγκη, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγείας και της περίθαλψης».

Ο Ποντίφικας και ο παλαιστίνιος πρόεδρος ως εκ τούτου, επικεντρώθηκαν στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, εκφράζοντας «την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να επαναλάβουν τις άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ των Μερών για να έρθει το τέλος της βίας η οποία προκαλεί απαράδεκτες ταλαιπωρίες στους άμαχους πληθυσμούς και μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

Για αυτό το σκοπό, υπογραμμίζει το δελτίο της Αγίας Έδρας, «υπάρχει ελπίδα ότι με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, θα ληφθούν μέτρα που ενισχύουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη και συμβάλουν στη δημιουργία ενός κλίματος που επιτρέπει να ληφθούν αποφάσεις τολμηρές υπέρ της ειρήνης.

Δεν παραλήφθηκε να γίνει μνεία – καταλήγει το ανακοινωθέν – στη σημασία της διαφύλαξης του ιερού χαρακτήρα των Αγίων Τόπων για τους πιστούς και των τριών θρησκειών του Αβραάμ. Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις άλλες συγκρούσεις που μαστίζουν την Περιοχή».

Μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας με τον Άγιο Πατέρα, ο Abbas συναντήθηκε στη συνέχεια με τον καρδινάλιο Pietro Parolin, Υφυπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από τον Σεβασμιότατο Paul Gallagher, Υφυπουργό Διακρατικών Σχέσεων.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου