Πάπας και Abbas ελπίζουν στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων

Πάπας και Abbas ελπίζουν στην επανεκκίνηση των  διαπραγματεύσεων

Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε, σήμερα το πρωί σε ακρόαση τον Mahmoud Abbas, Πρόεδρο του κράτους της Παλαιστίνης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Βατικανού, κατά τη διάρκεια των «εγκάρδιων συνομιλιών» πρώτα απ’ όλα επισημάνθηκαν οι «καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Παλαιστίνης, οι οποίες έχουν επισφραγιστεί με την παγκόσμια Συμφωνία του 2015, η οποία αφορά στις βασικές πτυχές της ζωής και της δραστηριότητας της Εκκλησίας στην παλαιστινιακή κοινωνία».

Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε μνεία στη «σημαντική συμβολή των Καθολικών υπέρ της προαγωγής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της βοήθειας, όσων έχουν περισσότερο ανάγκη, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγείας και της περίθαλψης».

Ο Ποντίφικας και ο παλαιστίνιος πρόεδρος ως εκ τούτου, επικεντρώθηκαν στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, εκφράζοντας «την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να επαναλάβουν τις άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ των Μερών για να έρθει το τέλος της βίας η οποία προκαλεί απαράδεκτες ταλαιπωρίες στους άμαχους πληθυσμούς και μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

Για αυτό το σκοπό, υπογραμμίζει το δελτίο της Αγίας Έδρας, «υπάρχει ελπίδα ότι με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, θα ληφθούν μέτρα που ενισχύουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη και συμβάλουν στη δημιουργία ενός κλίματος που επιτρέπει να ληφθούν αποφάσεις τολμηρές υπέρ της ειρήνης.

Δεν παραλήφθηκε να γίνει μνεία – καταλήγει το ανακοινωθέν – στη σημασία της διαφύλαξης του ιερού χαρακτήρα των Αγίων Τόπων για τους πιστούς και των τριών θρησκειών του Αβραάμ. Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις άλλες συγκρούσεις που μαστίζουν την Περιοχή».

Μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας με τον Άγιο Πατέρα, ο Abbas συναντήθηκε στη συνέχεια με τον καρδινάλιο Pietro Parolin, Υφυπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από τον Σεβασμιότατο Paul Gallagher, Υφυπουργό Διακρατικών Σχέσεων.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου