Παρεμβάσεις των Καθολικών Μ.Κ.Ο.

Παρεμβάσεις των Καθολικών Μ.Κ.Ο.

Καθολικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έλαβαν το λόγο με την ευκαιρία της γενικής πολιτικής συζήτησης και της Επιτροπής Εκπαίδευσης, κατά την 39η σύνοδο της Γενικής Διάσκεψης της UNESCOη οποία διεξάγεται από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2017, ανακοινώνουν Οι Φίλοι της Αγίας Έδρας στην UNESCO.

Μεταξύ των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που έλαβαν μέρος στις εργασίες της συνόδου ήταν: Η Διεθνής Καθολική Νεολαία Φοιτητών (JECI), ο Διεθνής Οργανισμός για το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση και στην Ελευθερία της Παιδείας (OIDEL), το Διεθνές Γραφείο Καθολικής Εκπαίδευσης (OIEC), η Παγκόσμια Ένωση Οργανώσεων Καθολικών Γυναικών (UMOFC), Pax Christi.

Κατά την παρέμβασή του, ο Σεβασμιότατος Francesco Follo, μόνιμος παρατηρητής της Αγίας Έδρας στην UNESCO, στις 6 Νοεμβρίου 2017, επιβεβαίωσε τη σημασία της παιδείας που «ως πρωταρχικό στόχο έχει το να επιτρέψει σε εκατομμύρια ανθρώπους να επικοινωνήσουν μεταξύ τους με μεγαλύτερη άνεση, να έχουν μια ευκολότερη κοινωνική και οικονομική ζωή».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 21 Απριλίου 2026   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου