Τέλος της ζωής

Τέλος της ζωής

Ένα συνέδριο της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου (ΑΜΜ) για το τέλος της ζωής θα λάβει χώρα στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2017 στο Βατικανό, σε συνεργασία με την Ποντιφική Ακαδημία για τη Ζωή. Ένα μήνυμα του Πάπα θα παραδοθεί κατά την αρχή των εργασιών.

Η Αγία Έδρα δημοσίευσε δύο ημέρες νωρίτερα το πρόγραμμα αυτής της συνάντησης που έχει θέμα: «Τα ζητήματα για το τέλος της ζωής». Γιατροί, καθηγητές και ειδικοί από όλο τον κόσμο – Τουρκία, Ιαπωνία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ισραήλ… – μεταξύ των οποίων και οι Γάλλοι (Marie – JoThiel, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης και Έρευνας για την Ηθική (CEERE), Annedela Tour, πρόεδρος της γαλλικής Εταιρείας συνοδείας και παρηγορητικής φροντίδας (SFAP), Laurence Lwoff, επικεφαλής της Μονάδας Βιοηθικής του Συμβουλίου της Ευρώπης, μια Ελβετίδα (Yvonne Gilli, μέλος της κεντρικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελβετών Ιατρών, FMH) και οι Βέλγοι (Marco Greco, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ασθενών (EPF), ο Chris Gastamans, καθηγητής Ιατρικής ηθικής στο Πανεπιστήμιο της Louvain).

Η ΑΜΜ είναι μια διεθνής οργάνωση ιατρών που ιδρύθηκε το 1947. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της, ο σκοπός της είναι «να υπηρετεί την ανθρωπότητα προσπαθώντας να επιτύχει τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα στην ιατρική εκπαίδευση, στην ιατρική επιστήμη, στην ιατρική ηθική και για την υγειονομική περίθαλψη για όλους τους λαούς του κόσμου». 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου