Από τη Συρία στην Ελλάδα: Το συγκλονιστικό ταξίδι με τα μάτια μιας 7χρονης Σύριας

Από τη Συρία στην Ελλάδα:

Το συγκλονιστικό ταξίδι με τα μάτια

μιας 7χρονης Σύριας
 

«Ήρθαμε εδώ με τη βάρκα» λέει στο βίντεο του Ajplus ένα 7χρονο κορίτσι από τη Συρία που κατάφερε μαζί με τη μητέρα της να φτάσουν στη Λέσβο.
 «Στην αρχή όταν είδα τη βάρκα, τρόμαξα. Αλλά όταν μπήκα μέσα, μου άρεσε» λέει η μικρή πρόσφυγας και το χαμόγελο φωτίζει το παιδικό της πρόσωπο. «Όσο ταξιδεύαμε, το νερό που έμπαινε στη βάρκα, ερχόταν πάνω μας. Υποφέραμε στη βάρκα. Πέταξαν όλα τα πράγματά μας στη θάλασσα.
Εγώ και η μητέρα μου πήγαμε να πνιγούμε. Τελικά καταφέραμε να φτάσουμε κοντά στην ακτή, όπου μας τελείωσαν τα καύσιμα και μας τράβηξε έξω ένας ψαράς». «Στη Συρία, ναι, θέλω να ξαναγυρίσω, αλλά πώς; Θα ήθελα οι φίλοι μου να ήταν εδώ. Έχω πολλούς φίλους εκεί, ήμουν πολύ ευτυχισμένη. Με το θέλημα του θεού θα ξαναγυρίσουμε» καταλήγει η μικρή πρόσφυγας.

Πηγή:tilegrafima.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου