6.500 νεκρά παιδιά ή τραυματίες

6.500 νεκρά παιδιά ή τραυματίες

H Unicef καταγγέλλει ότι τουλάχιστο 6.500 παιδιά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην Υεμένη από τις εχθροπραξίες που εντάθηκαν πριν από τρία χρόνια. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις νέες επιθέσεις στην  Hodeidah.

"Οι νέες συγκρούσεις στη  Hodeidahαντιπροσωπεύουν το πολιτικό κτύπημα στις δυνάμεις της ειρήνης στην Υεμένη, μία Χώρα που  ολισθαίνει όλο και περισσότερο  στο χάος  και στη φτώχεια”, δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής της Unicef, Henrietta Fore.

Η επέκταση  των επιθέσεων  βάζει χιλιάδες παιδιά, που ζουν στην περιοχή  και στα περίχωρα, σε μεγάλο κίνδυνο τραυματισμού  ή θανάτου. Οι αεροπορικές επιθέσεις  και οι επίγειες μάχες φέρνουν νέα κύματα  καταστροφών και δυσκολεύουν τη μεταφορά βοηθείας  και εξασφάλισης ακόμη και του   πόσιμου καθαρού νερού.

Επειδή  η  προσέγγιση στα αγαθά και στις ουσιώδεις υπηρεσίες είναι ήδη πολύ περιορισμένη  στο μεγαλύτερο μέρος της Υεμένης – αναφέρει ο διευθυντής της  Unicef – οι πληροφορίες για νέες επιθέσεις θα μπορούσαν  να είναι  καταστροφικές, για  το λιμάνι  της  Hodeidah που είναι η σημαντική είσοδος  για την ανθρωπιστική βοήθεια, τα καύσιμα, το εμπόριο για το μεγαλύτερο μέρος της Χώρας και την επιβίωση.

Ο κόσμος έκανε δυνατές και σαφείς εκκλήσεις  για το άνοιγμα του λιμανιού. Αυτές οι εκκλήσεις  πρέπει να γίνουν σεβαστές. Παίζεται η τύχη δεκάδων χιλιάδων  παιδιών. Δεν είναι πολύ αργά για να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων  για ειρήνη και να στηρίξουν τις προσπάθειες για ειρήνη  του Απεσταλμένου του ΟΗΕ.

«Μόνο η ειρήνη μπορεί να θέσει τέλος σ’ αυτό το αιματοκύλισμα. Έως ότου φθάσει η ειρήνη, ζητούμε στα εμπλεκόμενα μέρη να χρησιμοποιήσουν την μέγιστη σύνεση, ώστε  να αποφευχθούν τα ανθρώπινα θύματα  και να γίνει εφικτή η ανθρωπιστική βοήθεια".

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου