Ο ΠΑΠΑΣ ΠΑΥΛΟΣ 6ος είχε ετοιμάσει δύο επιστολές παραίτησης

Ο ΠΑΠΑΣ ΠΑΥΛΟΣ  6ος είχε ετοιμάσει δύο επιστολές παραίτησης

Σε μία συνέντευξη στην διεθνή δεκαπενθήμερη ενημέρωση:“Araberara“, ο νυν δεύτερος στην τάξη των Καρδιναλίων και Πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τους Επισκόπους, Καρδινάλιος  Giovanni Battista Re, αποκάλυψε ότι ο Πάπας Παύλος ο 6ος είχε ετοιμάσει δύο επιστολές παραίτησης. Αυτό το έκανε γνωστό προχθές Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 στην ιστοσελίδα  „Bergamonews“.

Ο τότε Κώδικας του Κανονικού Δικαίου  δεν επέτρεπε στο Ρωμαίο Ποντίφικα  να παραιτηθεί από την υπηρεσία του Επισκόπου Ρώμης,  χωρίς την έγκριση του Κολλεγίου των Καρδιναλίων. Αυτό  συνεχίζει η είδηση, εξηγεί γιατί ο Πάπας Παύλος ο 6ος αποφάσισε να γράψει και δεύτερη επιστολή την οποία και έστειλε στον Γραμματεία της Αγίας Έδρας για να πείσει τους Καρδιναλίους να δεχθούν την παραίτησή του.  Αυτές τις επιστολές μου τις έδειξε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος  ο 2ος , είπε ο Καρδινάλιος Giovannh Battista Re, ο οποίος και κατάγεται από την ίδια περιφέρεια της πόλης  Brescia. Από την οποία καταγόταν και ο Πάπας Παύλος ο 6ος.

Ο Πάπας Παύλος ο 6ος διετέλεσε  Επίσκοπος Ρώμης  από το 1963 έως το 1978 και στις 19 Οκτωβρίου 2014 προκηρύχτηκε  Μακάριος από τον Πάπα Φραγκίσκο  και η μνήμη του τελείται στις 26 Σεπτεμβρίου.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου