6 ΜΑΪΟΥ: ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ, ΠΑΡΘΕΝΟΥ

Η μνήμη της σύμφωνα με το Ρωμαϊκό Μαρτυρολόγιο τιμάται στις 6 Μαΐου.
Τα λιγοστά στοιχεία που υπάρχουν για τη Βενεδίκτη οφείλονται στον Γρηγόριο το Μέγα.
Από νεαρή ηλικία αισθάνθηκε την επιθυμία να αφιερώσει τη ζωή της στο Θεό. Αποφασίζει, λοιπόν, να εισέλθει στο Μοναστήρι που η φίλη της Αγία Γάλλη, ίδρυσε κοντά στην παλαιά Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.
Η Βενεδίκτη πέθανε τριάντα ημέρες μετά την Γάλλη, το έτος 546, ή σύμφωνα με μια άλλη πηγή το 550μ.Χ. Ο θάνατος της, της είχε γνωστοποιηθεί μέσω οράματος από τον Απόστολο Πέτρο.
Τα Λείψανά της βρίσκονται στην Βασιλική των Δώδεκα Αποστόλων στη Ρώμη, ενώ ένα μέρος του σώματος φυλάσσεται στην Εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης in Borgo.

Από το Ρωμαϊκό Μαρτυρολόγιο: Στη Ρώμη, η Αγία Βενεδίκτη, παρθένος, η οποία μονάζοντας, όπως αφηγείται ο πάπας Γρηγόριος ο Μέγας, βρήκε ειρήνη στο Θεό, όπως η ίδια είχε ζητήσει, τριάντα ημέρες μετά το θάνατο της Αγίας Γάλλας, από την οποία αγαπήθηκε περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου