6 Απριλίου Μνήμη Αγίου Πέτρου εκ Βερόνας Πρεσβυτέρου & Μάρτυρος

Γεννήθηκε στη Βερόνα προς το τέλος του 12ου αιώνα, σε μια οικογένεια Αιρετικών. Ακόμα νεότατος όμως αποστασιοποιήθηκε από τους συγγενείς του. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια. Κατόπιν εισήλθε στο Τάγμα των Δομινικανών, όταν ο Άγιος Δομήνικος ήταν ακόμα εν ζωή.
Ήταν πρωτεργάτης στην προσπάθεια δημιουργίας διαφόρων Ιδρυμάτων και Αδελφοτήτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι Αιρέσεις της εποχής. Για το λόγο αυτό, αλλά κυρίως για να κηρύσσει, περιόδευε σε πολλές πόλεις της Ιταλίας.
Το κέντρο όμως της αποστολής του βρισκόταν στο Μιλάνο όπου ο Πάπας Ιννοκέντιος ο 4ος το διορίζει δικαστή της Ιεράς Εξέτασης για την πόλη του Μιλάνου και του Κόμο.
Εναντιώθηκε σε κάθε σέκτα, προξενώντας την βίαιη αντίδρασή των Αιρετικών, που του κόστισε την ίδια του τη ζωή.
Μετά το θάνατό του απέκτησε τη φήμη του θαυματουργού. Αρκετοί αιρετικοί βλέποντας να συμβαίνουν ανεξήγητα φαινόμενα μεταστράφηκαν και επέστρεψαν στην αγκαλιά της Καθολικής Εκκλησίας. Έτσι ο Πάπας εννέα μήνες μετά το θάνατό του, στις 9 Μαρτίου 1253 προέβη στην αγιωνυμία του.

πγ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου