Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 500Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 500Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Θα είναι ένα ταξίδι σύντομο αλλά πλήρους σημασίας  το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει ο Πάπας Φραγκίσκος στην Σουηδία  από την 31η Οκτωβρίου έως Την 1η Νοεμβρίου  για μία κοινής  Λουθηρανής-Καθολικής ανάμνησης  της  500ης  επετείου της.

Όμως πληροφορούμαστε  από το επίσημο πρόγραμμα, που δημοσιεύτηκε χθες από το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας , ο  Πάπας θα φθάσει στην Malmö, μετά από μία ώρα πτήσης.

Στο αεροδρόμιο  θα πραγματοποιηθεί η τελετή της  επίσημης υποδοχής. Θα ακολουθήσουν  η εθιμοτυπική  επίσκεψη στην Βασιλική οικογένεια  στην Lund και έπειτα στον Καθεδρικό Ναό, η κοινή οικουμενική προσευχή  εμπνευσμένη  από το επίσημο κείμενο του έτους 2013 που έχει τίτλο: «από την διένεξη στην κοινωνία».

Αυτή θα είναι μια από τις δύο σημαντικές στιγμές  όλου του ταξιδιού που θα συνεχιστεί  στο Στάδιο Malmö, όπου έχει προβλεφθεί  ένα οικουμενικό γεγονός  και η συνάντηση των αντιπροσωπειών.  

Η άλλη σημαντική στιγμή θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας  για τους Σουηδούς Καθολικούς  στην οποία θα προϊσταται ο Άγιος Πατέρας Πάπας Φραγκίσκος  στις 9.30 το πρωί. 

Η επιστροφή στο Βατικανό προβλέπεται  για τις 15.30 της Δευτέρας, μετά από την επίσημη τελετή της αναχωρήσεως από το διεθνές  αεροδρόμιο της  Malmö.

Η συνάντηση στη Σουηδία έχει οργανωθεί από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Ενότητα των Χριστιανών και την Λουθηρανική Παγκόσμια Ομοσπονδία  με σκοπό την προβολή των 50 χρόνων  συνεχούς οικουμενικού διαλόγου μεταξύ των Καθολικών και Λουθηρανών αλλά και των καρπών αυτής της συνεργασίας, όπως εξηγεί μία επιπρόσθετη  σημείωση  της  ανακοίνωσης του ταξιδιού.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου