5 Οκτωβρίου Μνήμη της Άγ. Φαυστίνα Κοβάλσκα

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΑΟΥΣΤΙΝΑ ΚΟΒΑΛΣΚΑ

 

 

Η Έλενα Kowalska γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1905 στο χωριό Głogowiec της Πολωνίας. Ήταν το τρίτο από τα δέκα παιδιά ενός ζευγαριού αγροτών.

Άφησε το πατρικό σπίτι σε ηλικία 16 ετών. Εργάστηκε ως υπηρέτρια σε ορισμένες οικογένειες έως ότου, τον Αύγουστο του 1925, εισήλθε στη Μονή των Αδελφών της Υπεραγίας Θεοτόκου του Ελέους στη Βαρσοβία και πήρε το όνομα της αδελφής Μαρίας Φαουστίνα.

Ασχολήθηκε με τις πιο ταπεινές εργασίες σε διάφορες μονές του τάγματός της και δεν αποκάλυψε τίποτα από τους εξαιρετικούς θεϊκούς διαλόγους που κατέγραφε στα ημερολόγιά της, προσπαθώντας αντ ‘αυτού να ζήσει στενά ενωμένη με το θέλημα του Θεού και να εμπιστεύεται το έλεός του.

Άρρωστη από φυματίωση, πέθανε στις 5 Οκτωβρίου 1938 στο μοναστήρι της Κρακοβίας-Łagiewniki, σε ηλικία 33 ετών.

Η ευλάβεια στην Θεία Ευσπλαχνία, της οποίας έγινε εκπρόσωπος, σύντομα εξαπλώθηκε στην Πολωνία και όχι μόνο. Το όνομά της γράφτηκε στους Καταλόγους των Αγίων στις 30 Απριλίου 2000. Τα λείψανά της φυλάσσονται στον Ιερό Ναό της Θείας Ευσπλαχνίας στην Κρακοβία.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου