4,5 εκατομμύρια χρειάζονται βοήθεια

4,5 εκατομμύρια χρειάζονται βοήθεια

Επί του παρόντος σχεδόν το 80% των περίπου 4,5 εκατομμυρίων πολιτών που εγκατέλειψαν τη χώρα τους παρέμεινε στη Λατινική Αμερική. Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δραματική, λέει ο Bruno Desidera, ειδικός δημοσιογράφος στον τομέα της εβδομαδιαίας εφημερίδας του Treviso «La vita del popolo», στα μικρόφωνα μας. «Χρειαζόμαστε βοήθεια – εξηγεί – αφενός, στη Βενεζουέλα, ειδικά σε εκείνους που αδυνατούν να φύγουν, ενώ από την άλλη υπάρχουν έργα που πρέπει να υλοποιηθούν για να φιλοξενήσουν τεράστιο αριθμό ανθρώπων που διασχίζουν την ήπειρο, οι περισσότεροι από τους οποίους φθάνουν στην Κολομβία ".

Βενεζουέλα, γη εκμετάλλευσης
Το πέρασμα αυτών των ανθρώπων, συνεχίζει ο Desidera, αποσταθεροποιεί χώρες που έχουν ήδη προβλήματα, υπογραμμίζοντας έτσι τα προβλήματα της ξενοφοβίας και της εκμετάλλευσης, αν και υπάρχουν και περιπτώσεις υποδοχής, με έργα που εκτελούνται κυρίως από την Εκκλησία. Αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να είναι το παράπονο του Desidera, ότι η Βενεζουέλα έχει γίνει χώμα λεηλασίας, με μια "εντατική και παράνομη εκμετάλλευση της λεγόμενης περιοχής" Arco Minero dell'Orinoco ", πλούσια σε τεράστιες πηγές χρυσού, πάνω απ 'όλα αλλά και διαμαντιών, κολλάν, βωξίτη και άλλα μέταλλα.

 +Ν
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου