4η Πανελλήνια Συνάντηση Κατηχητών στη Σύρο (3η Ημέρα)

4η Πανελλήνια Συνάντηση Κατηχητών στη Σύρο (3η Ημέρα)

Κατά την τρίτη ημέρα της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης Κατηχητών, η κυρία Άννα – Μαρία Πρίντεζη-Βασιλείου, Θεολόγος, παρουσίασε την εισήγηση με θέμα: «Η πρώτη Αγγελία στην κατήχηση».

Δεύτερη εισηγήτρια ήταν η κυρία  Αντωνία Ζαλώνη, Θεολόγος και η εισήγησή της είχε τίτλο: «Νέος Ευαγγελισμός και οικογένεια».

Στην πρωινή συνεδρία, οι συμμετέχοντες κατηχητές εργάστηκαν σε ομάδες «Βιβλικής αναζήτησης δραστηριότητα αυτή βοηθά τα μέλη της ομάδας, με την καθοδήγηση του εμψυχωτή, να εμβαθύνουν, να κατανοήσουν και να μοιραστούν μεταξύ τους το νόημα της βιβλικής περικοπή που μελέτησαν.

Τα βιβλικά κείμενα που επεξεργάστηκαν οι ομάδες, ήταν :

α- από το ευαγγέλιο κατά  Λ,κεφ.23,1-43  και

β-από τις πράξεις των Αποστόλων, κεφ.2,14-39.

Κατά την απογευματινή συνεδρία, οι κατηχητές μοιρασμένοι σε ομάδες, επεξεργάστηκαν ερωτηματολόγιο για την κατανόηση των εισηγήσεων  της ημέρας. Ακολούθησε προβολή ταινίας, μετά το βραδινό φαγητό.

Τα παιδιά που συνοδεύουν τους κατηχητές γονείς τους (περίπου 10 παιδιά, ηλικίας 8 -12 χρόνων), απασχολούνται δημιουργικά, παράλληλα με τους ενήλικες, με τη συνοδεία της Καρμελίνας Ρούσσου και τη Ευγενίας Σαγκινέτου, ολόκληρη την ημέρα. Σήμερα, επισκέφθηκαν την έπαυλη Τσιροπινά, όπου έπαιξαν και ξεναγήθηκαν  στους χώρους  της!

Πηγή:episkopisyrou.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου