Τρεις απώλειες Ιεραρχών το Μεγάλο Σάββατο των Καθολικών

Ξημερώνοντας το Μεγάλο Σάββατο για την υπόλοιπη Καθολική Εκκλησία, ο Κύριος κάλεσε κοντά του 3 σημαντικούς Επισκόπους:

–ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ο πρώτος στην ιστορία Καρδινάλιος της χώρας, ο Σεβασμιότατος Christian TUNI, για τον οποίο πρόσφατα είχαμε αναφέρει ότι μεσολαβούσε για την ειρήνευση μεταξύ κυβέρνησης και του εξεγερμένου “αγγλόφωνου” βορρά ήταν 90 ετών. Ως την τελευταία στιγμή, παρά τα προβλήματα υγείας, προσπάθησε να κρατήσει ενωμένη τη χώρα του.

–ΟΥΓΚΑΝΤΑ: Ήταν ο εν ενεργεία Αρχιεπίσκοπος της Καμπάλα. Ο Σεβασμιότατος Cyprian Kizito Lwanga 68 ετών, βρέθηκε νεκρός στην οικία του.

–ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ: Υπηρέτησε για χρόνια στην Επισκοπή της Manar. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου υπερασπίσθηκε τα δικαιώματα της μειονότητας των Ταμίλ. Είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του και κατηγορίες ότι είναι συμπαθών των επαναστατών “Τίγρεων του Ταμίλ”
Ο Σεβασμιότατος Rayappu Joseph έκανε το καθήκον του ως άνθρωπος του Θεού. Θα μείνει, λοιπόν, στην ιστορία της χώρας του ως άξιο τέκνο της.
Ήταν 80 ετών.

Πληροφορίες και φωτογραφία Ιεράρχη από Σρι Λάνκα από Il Sismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου