Τρεις απώλειες Ιεραρχών το Μεγάλο Σάββατο των Καθολικών

Ξημερώνοντας το Μεγάλο Σάββατο για την υπόλοιπη Καθολική Εκκλησία, ο Κύριος κάλεσε κοντά του 3 σημαντικούς Επισκόπους:

–ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ο πρώτος στην ιστορία Καρδινάλιος της χώρας, ο Σεβασμιότατος Christian TUNI, για τον οποίο πρόσφατα είχαμε αναφέρει ότι μεσολαβούσε για την ειρήνευση μεταξύ κυβέρνησης και του εξεγερμένου “αγγλόφωνου” βορρά ήταν 90 ετών. Ως την τελευταία στιγμή, παρά τα προβλήματα υγείας, προσπάθησε να κρατήσει ενωμένη τη χώρα του.

–ΟΥΓΚΑΝΤΑ: Ήταν ο εν ενεργεία Αρχιεπίσκοπος της Καμπάλα. Ο Σεβασμιότατος Cyprian Kizito Lwanga 68 ετών, βρέθηκε νεκρός στην οικία του.

–ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ: Υπηρέτησε για χρόνια στην Επισκοπή της Manar. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου υπερασπίσθηκε τα δικαιώματα της μειονότητας των Ταμίλ. Είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του και κατηγορίες ότι είναι συμπαθών των επαναστατών “Τίγρεων του Ταμίλ”
Ο Σεβασμιότατος Rayappu Joseph έκανε το καθήκον του ως άνθρωπος του Θεού. Θα μείνει, λοιπόν, στην ιστορία της χώρας του ως άξιο τέκνο της.
Ήταν 80 ετών.

Πληροφορίες και φωτογραφία Ιεράρχη από Σρι Λάνκα από Il Sismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου