Νιγηρία. Μετά από 29 χρόνια, η Μητρόπολη της Νούσκα έχει νέο καθεδρικό ναό

6

Νιγηρία. Μετά από 29 χρόνια, η Μητρόπολη της Νούσκα έχει νέο καθεδρικό ναό

Προς τιμήν της Αγίας Μητέρα της Καλκούτας και χωρητικότητας 5.500 θέσεων, η καθαγίασή του έγινε από τον επιχώριο Επίσκοπο, Σεβασμιότατο Πρόεδρο Godfrey Onah, ο οποίος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε όχι σε ένα άτομο αλλά σε μία ολόκληρη κοινότητα, επειδή η Εκκλησία είναι οικογένεια και πολλοί άνθρωποι έχουν συμμετάσχει σε αυτό το έργο “, διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν μόνο” Χριστιανοί, όπως οι Αγγλικανικοί, αλλά και μη Χριστιανοί και πιστοί άλλων θρησκειών όπως της Μουσουλμανική ».

29 χρόνια εργασίας
Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε σε πολλούς χρηματοδότες της κατασκευής, ο σε ιδιαίτερα στο παράδειγμα μιας συγκεκριμένης ομάδας, το “Club 250”, του οποίου τα μέλη “αποφάσισαν να εγκαταλείψουν, κάθε εβδομάδα, ένα μπουκάλι μπύρας και να προσφέρουν το κόστος ισοδύναμο για τον καθεδρικό ναό “. Στη συνέχεια, ο Ιεράρχης υπογράμμισε πώς ήταν επιθυμητό το έργο κατασκευής και ξεκίνησε το 1991 από τον προκάτοχό του, Σεβασμιότατο Francis Emmanuel Okobo, ο οποίος «τόλμησε να ονειρευτεί αυτό το μεγάλο έργο και ο οποίος δούλεψε ακούραστα και ανιδιοτελώς». Ο Ιεράρχης, τώρα επίτιμος, συμμετείχε στη Θεία Λειτουργίας της καθαγίασης της αφιέρωσης και, ειδικότερα, στην τελετή του χρίσματος της Αγίας Τράπεζας.

Κατοικία του Κυρίου
Ο πρόεδρος της Συνόδου της Ιεραρχίας, Αρχιεπίσκοπος Αυγουστίνος Ομπιούρα Ακούμπεζε, έστειλε ένα μήνυμα για να συγχαρεί όλους τους πιστούς της Νούσκα, αποκαλώντας τον Καθεδρικό Ναό “ένα κτίριο μεγάλης λαμπρότητας” και “ένα μεγάλο μνημείο πίστης στον Θεό” “Ο Καθεδρικός Ναός είναι η κατοικία του Κυρίου και καμία προσευχή που θα γίνεται εδώ θα παραμείνει χωρίς απάντηση “.

Τόπος προσευχής εάν η πίστη θα παραμείνει
Ο Αποστολικός Νούντσιος στη Νιγηρία, Αρχιεπίσκοπος Αντόνιο Γκουίντο Φιλιπάζι, μίλησε επίσης στην τελετή. “Σε ορισμένες χώρες δεν υπάρχουν περισσότεροι Καθεδρικοί Ναοί για να χτίσουν επειδή δεν υπάρχουν πια πιστοί, δεν υπάρχουν περισσότεροι ιερείς, δεν υπάρχει περισσότερη πίστη”, είπε, επαναλαμβάνοντας ότι “αυτή είναι μια κατάσταση που πρέπει να αποφύγει η Νιγηρία”. Εξ ου και η ελπίδα του Nuncio ότι ο νέος τόπος λατρείας θα παραμείνει ζωντανός, μεταξύ των πιστών, «η προσήλωση στη χριστιανική ζωή».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου