Για πρώτη φορά τόσο λεπτομερής καταγραφή της Καπέλα Σιξτίνα σε ένα πρότζεκτ 270.000 φωτογραφιών

Για πρώτη φορά τόσο λεπτομερής καταγραφή της Καπέλα Σιξτίνα σε ένα πρότζεκτ 270.000 φωτογραφιών


 

Οι φωτογραφίες έχουν επίσης εκδοθεί σε μια τρίτομη, μεγάλου μεγέθους έκδοση (κάθε βιβλίο έχει βάρος 9 κιλά), 870 σελίδων, που περιορίζεται σε 1.999 αντίτυπα και διατίθεται στο εμπόριο σε βιβλιοθήκες και συλλέκτες. Τουλάχιστον 220 σελίδες περιλαμβάνουν απεικονίσεις σε πραγματική κλίμακα του έργου, όπως η λεπτομέρεια των χεριών στη διάσημη τοιχογραφία «Η δημιουργία του Αδάμ» που δεσπόζει στο κέντρο του κτιρίου.   

 
Η τιμή πώλησης της συλλεκτικής έκδοσης κοστίζει περίπου 12.000 ευρώ και είναι μια συμπαραγωγή του Μουσείου του Βατικανού και του εκδοτικού οίκου Scripta  Maneant.
 
«Στο μέλλον, αυτό θα μας επιτρέψει να γνωρίζουμε την κατάσταση του κάθε εκατοστού του παρεκκλησίου, όπως είναι σήμερα, το 2017», αναφέρει στο Reuters ο Antonio Paolucci, πρώην επικεφαλής των Μουσείων του Βατικανού. Η καταγραφή αυτή πρόκειται να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για τις μελλοντικές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του έργου.  
 
Η τελευταία φορά που όλες οι τοιχογραφίες της Καπέλα Σιξτίνα φωτογραφήθηκαν ήταν μεταξύ 1980 και 1994, κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος αποκατάστασης.
 
 
Πηγή: LiFO 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου