24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΟΔΕΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΟΔΕΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Ο Άγιος Μόδεστος είναι ο δέκατος ένατος επίσκοπος της Τριρ (Γερμανία). Για τη ζωή του λίγα είναι γνωστά και περιέχονται σε διάφορα μαρτυρολόγια. Ως επίσκοπος ο Μόδεστος ποίμανε την Εκκλησία της Τριρ κατά το τελευταίο τέταρτο του πέμπτου αιώνα, σε μια δύσκολη περίοδο λόγω των εισβολών των Φράγκων και των καταστροφών που προξενούσαν στις πόλης της επισκοπής.

Η παράδοση τον μνημονεύει ως ακάματο κήρυκα στους δρόμους της πόλης. Ήταν άνθρωπος ενδελεχής στην προσευχή ασκούσε συστηματικά τη νηστεία.

Πολέμησε ενάντια στη φτώχεια και στην αποθάρρυνση του λαού του. Ήταν επίσης ακούραστος στον αγώνα για την πειθαρχία του κλήρου και για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Πέθανε κατά πάσα πιθανότητα το 486. Τα Ιερά Λείψανά του φυλάσσονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Ματθία στην Τριρ.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου