24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΟΔΕΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΟΔΕΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Ο Άγιος Μόδεστος είναι ο δέκατος ένατος επίσκοπος της Τριρ (Γερμανία). Για τη ζωή του λίγα είναι γνωστά και περιέχονται σε διάφορα μαρτυρολόγια. Ως επίσκοπος ο Μόδεστος ποίμανε την Εκκλησία της Τριρ κατά το τελευταίο τέταρτο του πέμπτου αιώνα, σε μια δύσκολη περίοδο λόγω των εισβολών των Φράγκων και των καταστροφών που προξενούσαν στις πόλης της επισκοπής.

Η παράδοση τον μνημονεύει ως ακάματο κήρυκα στους δρόμους της πόλης. Ήταν άνθρωπος ενδελεχής στην προσευχή ασκούσε συστηματικά τη νηστεία.

Πολέμησε ενάντια στη φτώχεια και στην αποθάρρυνση του λαού του. Ήταν επίσης ακούραστος στον αγώνα για την πειθαρχία του κλήρου και για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Πέθανε κατά πάσα πιθανότητα το 486. Τα Ιερά Λείψανά του φυλάσσονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Ματθία στην Τριρ.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Angelus, 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Το Ευαγγέλιο της σημερινής Θείας Λειτουργίας μας παρουσιάζει

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου