23 Οκτωβρίου μνήμη του Αγίου Ιωάννου da Capestrano

Γεννήθηκε στο Καπεστράνο, κοντά στην Λ’ Άκουιλα, το 1386. Ο πατέρας του ήταν Γερμανός βαρόνος και η μητέρα του από το Αμπρούτσο.

Σπούδασε στη Περούτζια, αποφοίτησε και έγινε άριστος νομικός, τόσο που διορίστηκε κυβερνήτης της πόλης. Όταν κάποια στιγμή αιχμαλωτίστηκε, αποφάσισε να γίνει Φραγκισκανός.

Ήταν φίλος του Αγίου Βερναρδίνου. Τον υπερασπίστηκε μάλιστα όταν ο Βερναρδίνος κατηγορήθηκε για αίρεση. Ο Πάπας τον έστειλε ως δελεγάτο του στην Αυστρία, τη Βαυαρία, την Πολωνία, όπου οι Χουσίτες εξαπλωνόταν όλο και περισσότερο. Στους Αγίους Τόπους προώθησε την ένωση των Αρμενίων με τη Ρώμη.

Ήταν εβδομήντα χρονών, το 1456, όταν βρέθηκε στη μάχη του Βελιγραδίου που δεχόταν επίθεση από τους Τούρκους. Για έντεκα μέρες και έντεκα νύχτες δεν έφυγε ποτέ από το στρατόπεδο. Τρεις μήνες αργότερα όμως, στις 23 Οκτωβρίου, πέθανε στο Βίλαχ της Αυστρίας (σήμερα Ιλόκ, στην Κροατία).

Αγιοποιήθηκε από τον Πάπα Αλέξανδρο Ζ’ στις 16 Οκτωβρίου 1690. Το 1984, ο Πάπας Άγιος Ιωάννης Παύλος Β’ τον ανακήρυξε προστάτη των στρατιωτικών ιερέων.

 

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 12 Φεβρουαρίου 2026  Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα  Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Φεβρουαρίου 2026  Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα  Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει