22 Σεπτεμβρίου Μνήμη του Αγίου Μαυρικίου και συντρόφων μαρτύρων

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ

ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

 

Ο Μαυρίκιος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που παρέχει ο επίσκοπος Λυών Ελευθέριος, ήταν επικεφαλής μιας ομάδας χριστιανών στρατιωτών της Θηβαϊκής Λεγεώνας, που εξοντώθηκαν επειδή αρνήθηκαν να πάνε στη Γαλατία και να καταδιώξουν τους Χριστιανούς.

Από τις μέχρι τώρα ιστορικές έρευνες, φαίνεται ότι, πριν από τον μεγάλο διωγμό του Διοκλητιανού, πιθανότατα γύρω στο 286, ο Μαξιμιανός ξεκίνησε μια αποστολή στη Γαλατία εναντίον των Μπαγκαούντι. Μερικοί στρατιώτες της λεγεώνας, πιθανότατα η ομάδα του Μαυρικίου, αρνήθηκαν να τιμήσουν παγανιστικές θεότητες και έτσι μαρτύρησαν στο Βαλαί. Σε εκείνη την περιοχή από πολύ παλιά έχει αναπτυχθεί η ευλάβεια στο Μαυρίκιο και τους συντρόφους του.

Το 1893 ανακαλύφθηκε μια βασιλική η οποία χρονολογείται από εκείνη την εποχή.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου