21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Αγ. Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής Στις 21 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τελεί τη μνήμη του αγίου Απόστολου και Ευαγγελιστή Ματθαίου. Η κλήση του Ματθαίου από τον Ιησού είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική.

Ο Ματθαίος, που είχε και το εβραϊκό όνομα Λεβή, ήταν τελώνης, δηλ. εισπράχτορας των φόρων για λογαριασμό των Ρωμαίων και για τούτο οι συμπατριώτες του τον περιφρονούσαν. Ενώ έκανε τη δουλειά του τον κάλεσε ο Ιησούς. Πρώτα τον κοίταξε καλά και μετά του ζήτησε να τον ακολουθήσει.

Ο Ματθαίος παράτησε ό,τι έκανε και ακολούθησε τον Ιησού. Από τη χαρά του τον προσκάλεσε και στο σπίτι του για ένα γιορτινό τραπέζι. Σίγουρα ήταν ο πιο μορφωμένος από τους άλλους Αποστόλους. Αναφέρεται ως ο συγγραφέας του πρώτου Ευαγγελίου, το οποίο συνέγραψε για χάρη των εβραίων συμπατριωτών του. Αρχικά το έγραψε στα αραμαϊκά και μετά μεταφράστηκε στα ελληνικά. Ακόμα γίνονται πολλές μελέτες για την ιστορία αυτού του σημαντικού μνημείου της πίστης μας. Απ’ αυτό αντλούμε τον λόγο του Θεού.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου