21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΑΣ ΟΥΡΣΟΥΛΑΣ

21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΑΣ ΟΥΡΣΟΥΛΑΣ

Σήμερα η Εκκλησίας μας εορτάζει και η τοπική Εκκλησία μας πανηγυρίζει μία Αγία αλλά και ένα μεγάλο αριθμό συντροφισσών της που προσέφεραν τη ζωή τους στο Θεό, εγκαταλείποντας κάθε  δελεαστική πρόταση για προσωρινή ευτυχία πάνω στη γη, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παντοτινή ευτυχία του ουρανού.

Η τοπική μας Εκκλησία σήμερα πανηγυρίζει τη μνήμη της Αγίας Ούρσουλας με αισθήματα αληθινής ευγνωμοσύνης και πραγματικής χαράς.

Ευγνωμοσύνης, γιατί η Αγία Άγγελα, η Ιδρύτρια του μοναχικού τάγματος των Ουρσουλινών αδελφών, χρησιμοποίησε το όνομα και  το παράδειγμα της Αγίας Ούρσουλας για να στηρίξει τη ζωή των μοναχών της πάνω στα δύο δυνατά χαρακτηριστικά της ζωής της που είναι η καθαρότητα της ψυχής και του σώματος της  και η θυσία της ζωής της ως απόδειξη της αγάπης της για το Θεό. Η παρθενία δηλαδή και το μαρτύριο που είναι δύο χαρίσματα που εκφράζουν την απόλυτη αγάπη του ανθρώπου για το Θεό.

Η ζωή της Αγίας Ούρσουλας περιέχει όλα τα χαρακτηριστικά αυτής της ολοκληρωτικής αγάπης για το Θεό και επισφραγίζεται με το ίδιο το μαρτύριο. Είναι ο ίδιος ο Χριστός που είπε πως κανείς δεν αγαπά περισσότερο από εκείνον ο οποίος προσφέρει τη ζωή του για τους φίλους του.

Θα παρακαλέσουμε τον Κύριο να μη στερήσει την Εκκλησία του ποτέ από την πολύτιμη προσφορά των αδελφών Ουρσουλινών οι οποίες σκορπισμένες μέσα στον κόσμο αναγγέλλουν το Ευαγγέλιο του Χριστού μέσα στον κόσμο σε κείνους που ακόμη δεν  πιστεύουν και ταυτόχρονα κατηχούν εκείνους που πιστεύουν για να ενισχύουν την πίστη τους.

Σήμερα  μία μόλις ημέρα από την ημέρα των Ιεραποστολών την οποία τελέσαμε χθες θα ευχαριστούμε το Θεό για όσες αδελφές Ουρσουλίνες, με πρώτη την αδελφή Ουρσουλίνα Μαρία της Ενσαρκώσεως, έφυγαν από το σπίτι τους, τους συγγενείς και την πατρίδα τους και στάλθηκαν στις απομακρυσμένες χώρες της γης για να κηρύξουν το Χριστό, να σπείρουν το λόγο του Θεού και να φέρουν το χαρμόσυνο του Χριστού μήνυμα.

Η Εκκλησία της Τήνου είχε και έχει την ευκαιρία να ωφεληθεί από τους πνευματικούς καρπούς των μελών του μοναχικού τάγματος που φέρνει το όνομα της Αγίας Ούρσουλας.

Για το λόγο αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την Αγία που πανηγυρίζουμε και να της ζητήσουμε να συνεχίσει να μεσιτεύει στο Θεό ώστε και σήμερα μέσα από καινούριες μορφές ποιμαντικής προσφοράς να συνεχίσουν έστω και οι λίγες αδελφές που εργάζονται στην τοπική μας Εκκλησία να μην στερήσουν ποτέ από την παρουσία τους και την πολύτιμη εργασία τους. Να συνεχίσουν να προσφέρουν τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους στην Εκκλησία μας με βάση το γράμμα και το πνεύμα των Ιερών Κανόνων που τους πρόσφερε η Αγία Άγγελα μέσα από  το ιδιαίτερο χάρισμα που το Άγιο Πνεύμα τους έχει δώσει.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου