ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2015

ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2015

Το κατά Μάρκο Ευαγγέλιο τελειώνει προσδιορίζοντας την αποστολή των μαθητών του Ιησού που δεν είναι άλλη από το να κηρύξουν το ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη, ενώνοντας  στενά την μαρτυρία του λόγου με τη μαρτυρία της ζωής τους.

Η αποστολή των μαθητών του Χριστού είναι  οικουμενική και αφορά όλων τον κόσμο ο οποίος καλείται στη σωτηρία μέσω της πίστης και του βαπτίσματος.  Ο Αναστημένος Ιησούς βεβαιώνει τους μαθητές τους ότι θα είναι πάντα μαζί τους και θα επιβεβαιώνει το κήρυγμά τους με θαύματα.

Οι μαθητές του Ιησού οφείλουν να κηρύξουν το ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη και να κάνουν μαθητές του Ιησού όλους τους ανθρώπους. Αυτή η αποστολή είναι μια μεγάλη ευθύνη που πρέπει να την καταλάβουν καλά και να την πάρουν στα σοβαρά.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουν μέσα στον κόσμο ένα κράτος θεοκρατικό όπως δυστυχώς νομίζουν μερικοί ακόμη μέχρι και σήμερα. Μερικοί πιστεύουν πως πάνω στη γη  πρέπει να υπάρχει μία εξουσία και αυτή δεν ανήκει  πια στον Καίσαρα αλλά στον Ιησού Χριστό. Αυτό είναι λάθος όπως λάθος είναι και η άποψη εκείνων που πιστεύουν ότι καθήκον των μαθητών του Ιησού είναι αναγγέλλοντας το ευαγγέλιο  να βοηθήσουν  τους βουδιστές να είναι καλοί βουδιστές, μουσουλμάνους καλοί μουσουλμάνοι και ούτω καθ’ εξής.

Ο διάλογος με τις άλλες θρησκείες του κόσμου, μονοθεϊστικές ή πολυθεϊστικές, δεν μειώνει καθόλου την ανάγκη να φθάσουν όλοι οι άνθρωποι στην αληθινή πίστη και στο ένα Βάπτισμα. Μόνο στον Αναστημένο Ιησού στον οποίο δόθηκε κάθε εξουσία στον ουρανό και στη γη (βλέπε Mt18,28), και ο ίδιος στέλνει τους χριστιανούς, τους σημερινούς μαθητές του  να κηρύξουν το Ευαγγέλιό του σε κάθε άνθρωπο.

Τώρα πια ο Ιησούς δεν θα εμφανιστεί στους μαθητές του. Με  την Ανάληψή του ανεβαίνει  στον ουρανό  για να μεσιτεύει  κοντά στο Πατέρα για όλους τους ανθρώπους. Αυτό θα ακούσαμε στο πρώτο ανάγνωσμα της εορτής της αναλήψεως που είναι από το Βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων.

Στο δεύτερο ανάγνωσμα που είναι από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τους Εφεσίους,  ο Απόστολος υπογραμμίζει  την αναγκαιότητα  να συμπεριφερόμαστε αντάξια της αποστολής μας,  γιατί στην κάθε μια καις τον κάθε ένα δόθηκε η χάρη  σύμφωνα με την αποστολή που ο Κύριος μας έχει αναθέσει

Τώρα καταλαβαίνουμε  πως ο Χριστός πέτυχε το σκοπό της αποστολής του  και τώρα ζει και βασιλεύει στον ουρανό μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα. Εγκαινιάζεται  η Βασιλεία των ουρανών όπου ο Ιησούς πηγαίνει να μας ετοιμάσει τόπο και να έλθει και πάλι για να μας παραλάβει για να ζούμε αιώνια μαζί του.

 Όμως ο Ιησούς φεύγοντας δεν μας αφήνει ορφανούς, θα μας στείλει το Άγιο Πνεύμα  που θα εξασφαλίζει την συνεχή παρουσία του Ιησού στη ζωή της Εκκλησίας Του που οφείλει να συνεχίσει την αποστολή του. Τώρα ο Ιησούς συνεχίζει  την αποστολή του στον κόσμο με τη συνεργασία των αποστόλων,  των διαδόχων τους, και όλων των μαθητών τους.

Η Εκκλησία και σήμερα συνεχίζει  να αναγγέλλει τη σωτηρία  που μας δίνεται διαμέσου του Ιησού Χριστού. Όποιος πιστεύει ότι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ  είναι ο Χριστός ,ο Υιός του Θεού, έχει  ζωή αιώνια.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου