2 Μαρτίου Μνήμη αγίου Καρμέλου

2 Μαρτίου Μνήμη αγίου Καρμέλου
(Ιερωνύμου Καρμέλου της Σαβοΐας)

α_καρμέλος_ή.JPG

Ο Ιερώνυμος Καρμέλος της Σαβοΐας, είχε καταγωγή από το Πεδεμόντιο και άνηκε στον οίκο των Δουκών της Σαβοΐας. Εγκατέλειψε τις σπουδές του για να ακολουθήσει στρατιωτική καριέρα, αλλά κατόπιν ενός ονείρου πήρε την απόφαση να γίνει Καρμελίτης Μοναχός, δίνοντας τους επίσημους όρκους τους στην Βαρκελώνη στις 25 Μαρτίου 1542.
Κατά τη νεότητά του ήρθε αντιμέτωπος με πολλούς πειρασμούς, αλλά με τη χάρη του Θεού και τη δική του αφοσίωση κατόρθωνε πάντοτε να νικήσει το δαιμόνιο.
Ασχολήθηκε επίσης με θεολογικές μελέτες. Εξέτρεφε μεγάλη ευλάβεια προς τη Θεοτόκο Μαρία με την οποία μάλιστα συχνά συζητούσε, ενώ την θεωρούσε “Νύμφη του Μυστική”.
Ήταν μέγας υποστηρικτής του Δόγματος της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας στην οποία αφιέρωσε βιβλίο με τίτλο “De Conceptione”. Λέγεται, μάλιστα, πως κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου του εμφανίστηκε σε όραμα η Παναγία περιτριγυρισμένη από Σεραφείμ.
Ονομάστηκε επίσκοπος Τερουέλ (Ισπανία) και πέθανε στη Βαρκελώνη στις 28 Μαΐου 1558.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου