2 Μαρτίου Μνήμη αγίου Καρμέλου

2 Μαρτίου Μνήμη αγίου Καρμέλου
(Ιερωνύμου Καρμέλου της Σαβοΐας)

α_καρμέλος_ή.JPG

Ο Ιερώνυμος Καρμέλος της Σαβοΐας, είχε καταγωγή από το Πεδεμόντιο και άνηκε στον οίκο των Δουκών της Σαβοΐας. Εγκατέλειψε τις σπουδές του για να ακολουθήσει στρατιωτική καριέρα, αλλά κατόπιν ενός ονείρου πήρε την απόφαση να γίνει Καρμελίτης Μοναχός, δίνοντας τους επίσημους όρκους τους στην Βαρκελώνη στις 25 Μαρτίου 1542.
Κατά τη νεότητά του ήρθε αντιμέτωπος με πολλούς πειρασμούς, αλλά με τη χάρη του Θεού και τη δική του αφοσίωση κατόρθωνε πάντοτε να νικήσει το δαιμόνιο.
Ασχολήθηκε επίσης με θεολογικές μελέτες. Εξέτρεφε μεγάλη ευλάβεια προς τη Θεοτόκο Μαρία με την οποία μάλιστα συχνά συζητούσε, ενώ την θεωρούσε “Νύμφη του Μυστική”.
Ήταν μέγας υποστηρικτής του Δόγματος της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας στην οποία αφιέρωσε βιβλίο με τίτλο “De Conceptione”. Λέγεται, μάλιστα, πως κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου του εμφανίστηκε σε όραμα η Παναγία περιτριγυρισμένη από Σεραφείμ.
Ονομάστηκε επίσκοπος Τερουέλ (Ισπανία) και πέθανε στη Βαρκελώνη στις 28 Μαΐου 1558.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου