2ετές μνημόσυνο Αδελφής Θηρεσίας Φόνσου

 

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 η επιμνημόσυνη Θεία Λειτουργία για την ανάπαυση της ψυχής της Αδελφής Θηρεσίας Φόνσου. Η ιεροτελεστία έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στη Μονή Ουρσουλινών Μοναχών στα Λουτρά Τήνου. Στον ίδιο εκείνο Ναό, πριν ακριβώς 52 χρόνια, η μοναχή Θηρεσία προέβαινε στους επίσημους μοναχικούς Όρκους.

Ο κατάμεστος από πιστούς Ναός επιβεβαίωσε την αγάπη και τις όμορφες αναμνήσεις που συνοδεύουν τη μορφή της Αδελφής Θηρεσίας, αποτέλεσμα της πεντηκονταετούς γόνιμης και καρποφόρας δράσης της στον αμπελώνα του Κυρίου που όλοι αναγνωρίζουν.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ και συλλειτούργησαν ο Σεβασμιότατος Νικόλαος και οι ππ. Γεώργιος Ανδριώτης, Φραγκίσκος Βιδάλης, Γεώργιος Παλαμάρης και Ιωσήφ Rossi (IVE).

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους Μακαρισμούς ως πρότυπο τρόπο ζωής των αφιερωμένων ώστε να ακολουθήσουν τις προτροπές του Ευαγγελίου και να αποτελούν παράδειγμα για τους υπόλοιπους χριστιανούς: «Ο σκοπός της αφιερωμένης και μοναχικής ζωής είναι να ζήσει ο αφιερωμένος πιο έντονα, πιο αληθινά και ολοκληρωτικά το Ευαγγέλιο του Χριστού […]. Κάθε χριστιανός, ιδιαίτερα κάθε μοναχός ή μοναχή, καλούνται να εφαρμόσουν τους Μακαρισμούς και το μέτρο της επιτυχίας της ζωής τους να είναι οι Μακαρισμοί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος και συνέχισε λίγο αργότερα ως εξής: «Ο Ιησούς όταν δίδαξε τους Μακαρισμούς τους δίδαξε στους μαθητές του, σε όλους όσοι ήθελαν να τον ακολουθήσουν, στον καθένα και την καθεμία από εμάς. Καλεί τον καθένα από εμάς να πεθάνει, να χάσει τον εαυτό του, να σηκώσει το σταυρό του και να τον ακολουθήσουμε στη ζωή. Και οι μοναχοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή. Εκείνοι που αποφασίζουν να χάσουν τη ζωή τους, να πεθάνουν για να κερδίσουν τη ζωή που προσφέρει ο Χριστός. Να δίνουν σε μας το παράδειγμα και τη δύναμη να κάνουμε το ίδιο».

 

Στο τέλος της Λειτουργίας υπήρξε κέρασμα στους φιλόξενους χώρους του SERVIAM CAFÉ που βρίσκεται στους κήπους της Μονής.

 

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου