Ο Πάπας και οι νέοι Καρδινάλιοι συναντούν τον Βενέδικτο 16ο

Ο Πάπας και οι νέοι Καρδινάλιοι συναντούν τον Βενέδικτο 16ο

Όταν τελείωσε το «concistoro»,  οι 17  νέοι Καρδινάλιοι  και ο Πάπας Φραγκίσκος  ανέβησαν  σε δύο μικρά πούλμαν  για να φθάσουν στο Μοναστήρι  «ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»  και να συναντηθούν με τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο 16ο . Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Βατικανού  αναφέρει  ότι η συνάντηση  χαρακτηρίστηκε  από  χαρά και αδελφοσύνη. Οι φωτογραφίες  προσφέρουν την εικόνα ενός θερμού εναγκαλισμού μεταξύ του επίτιμου Πάπα και του Διαδόχου του , μετά από το οποίο ακολούθησε  ο εναγκαλισμός του ιδίου με τους νέους Καρδιναλίους

Το Μοναστήρι ευρίσκεται στο εσωτερικού του κρατιδίου του Βατικανού Iκαι οικοδομήθηκε  με απόφαση και θέληση του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β , που επιθυμούσε να έχει  μια κοινότητα μοναζουσών  στο Βατικανό  που συνεχώς να προσεύχονται για τον Ποντίφικα και την Καθολική Εκκλησία.

Μετά την παραίτησή του  στις 28 Φεβρουαρίου 2013, ο Βενέδικτος 16ος  αποφάσισε  να αποσυρθεί να ζει εκεί.  Η μεταβίβασή του έγινε στις 2 Μαΐου 2013 , μετά  την ολοκλήρωση κάποια εργασιών  ανακαίνισης του κτηρίου.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου