15 Ιουνίου: Η ημέρα του φτωχού

Κάθε εποχή έχει τις δικιές του φτώχιες με τις οποίες οφείλει να λογαριαστεί.

Ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος μας καλεί να μη ξεχνούμε πχ τους πρόσφυγες και μετανάστες, που λόγω πείνας ή πολέμων είναι υποχρεωμένοι με ταλαιπωρίες και θυσίες να εγκαταλείψουν τη Χώρα τους, τα σπίτια τους αλλά να σκεφθούμε και τους άνεργους , τους κακοποιημένους και τους τελευταίους του πλανήτη μας.

Στα μέσα του περασμένου αιώνα “ο χορός των πονεμένων και των καταπιεσμένων, αποτελείτο περισσότερο από τα άμεσα ή έμμεσα θύματα του πρόσφατης παγκόσμιας σύρραξης.

Νικόλαος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 20ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 18 Αυγούστου 2026 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου

21η Κυριακή του Έτους (Α)

21η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 86 (85), 1-3                           Πρόσεξε Κύριε και εισάκουσέ με, σώσε τον δούλο Σου,