14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΞΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΚΟΜΠΛΕ

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΞΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΚΟΜΠΛΕ

Στις 14 Αυγούστου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγ. Μαξιμιλιανού Κόλμπε, ενός φραγκισκανού μοναχού από την Πολωνία που πέθανε κατά τρόπο ηρωικό στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς από τους Ναζί. Ο π. Μαξιμιλιανός γεννήθηκε στα 1894 στην Πολωνία και σπούδασε θεολογία στη Ρώμη, ενταγμένος στο τάγμα των φραγκισκανών. Εκεί ίδρυσε την αδελφότητα «Σταυροφορία της Αμιάντου Θεοτόκου» την οποία διέδωσε στην πατρίδα του και στην Ιαπωνία όπου εργάστηκε. Θέλησε να διαδώσει την αγάπη προς την Παναγία σε όλη την Άπω Ανατολή. Επέστρεψε στην πατρίδα του ως υπεύθυνος διαφόρων μονών.

Κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο τον συνέλαβαν οι Γερμανοί και τον φυλάκισαν. Στα 1941 πέθανε καταδικασμένος σε θάνατο από πείνα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, προσφερθείς να πεθάνει στη θέση ενός οικογενειάρχη. Η αγιωνυμία του έγινε από τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ το έτος 1982.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου