ΑΠΟ ΤΗ 13η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗ 13η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 

Με πολύ ενθουσιασμό, χαρά και αγωνία ξεκίνησε η μικρή ομάδα νεολαίας της Ε.Κ.Ν.Ε Τήνου με προορισμό την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου και πραγματοποιήθηκε η 13η Πανελλήνια συνάντηση Καθολικής Νεολαίας, με θέμα τον Μακαρισμό:«Μακάριοι οι ελεήμονες, διότι θα ελεηθούν». Ο ίδιος Μακαρισμός άλλωστε αποτελεί και το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας  που θα λάβει χώρα στη πόλη της Κρακοβίας στην Πολωνία.

Την Παρασκευή 25η Μαρτίου, φτάσαμε στον προορισμό μας, μαζί με τις αποστολές από την Αθήνα καθώς και τη Σύρο. Εκεί συναντήσαμε τα παιδιά από την Κρήτη, τη Λάρισα και την Πάτρα και φυσικά την πολύ όμορφη και δυναμική ομάδα των Θεσσαλονικιών.

Συγκεντρωμένη όλη η νεολαία της Ελλάδας, μεταφερθήκαμε στις εγκαταστάσεις του Ελληνογαλλικού Κολλεγίου «Δελασάλ», όπου επίσημε πλέον ξεκίνησε η Πανελλήνια Συνάντηση από τον Σεβασμιότατο π. Ιωάννη Σπιτέρη, ο οποίος με απλά λόγια μας εξήγησε τη σημασία του 5ου Μακαρισμού, δηλαδή του θέματος μας. Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ομάδες, και ξεκινήσαμε ένα παιχνίδι, το παιχνίδι του κρυμμένου θυσαυρού, μέσω του οποίου η κάθε ομάδα είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει το βίο ενός αγίου όπως ο άγιος Βικέντιος, ο άγιος πάπας Ιωάννης 23ος, η μακάρια Μητέρα Τερέζα, ο άγιος πάπας Ιωάννης Παύλος 2ος, ο άγιος Φραγκίσκος της Ασσίζης κ.α. Έπειτα ακολούθησε η συζήτηση με τους εμψυχωτές της κάθε ομάδας με την ανάλυση κάποιων εδαφείων της Καινής Διαθήκης τα οποία αφορούσαν την ευσπλαχνία καθώς και την ελεημόσύνη. Στη συζήτηση αυτή, ο καθένας μας είχε τη δυνατότητα να μοιραστεί τις σκέψεις αλλά και τις απόψεις του και ταυτόχρονα να κατανοήσει  καλύτερα  το μήνυμα που θέλει του Ευαγελλίου. Η εμψύχωση αυτή κράτησε ως αργά και μετά δειπνήσαμε στην ενοριακή αίθουσα όλοι μαζί μέσα σε ένα πνεύμα χαράς και νεανικής ζωντάνιας. Στη συνέχεια ακολούθησε η βραδυνή προσευχή στον ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου όπου ο καθένας μας έλαβε ενεργό δράση στην προσευχή γράφοντας ό,τι τον είχε αγγίξει από την ημέρα που πέρασε, ενώ κατα τη διάρκεια της προσευχής δημιουργήθηκε ένας σταυρός από κερία που ο καθένας μας εναπόθεσε κάτω απο το βήμα.        

Την επόμενη το πρωί, μετά απο την προσευχή, ο π. Ιωάννης Ασημάκης παρουσίασε σε εμάς ένα απ τα βιβλία του με τον τίτλο:«Τα έργα ευσπλαχνίας». Ενώ στη συνέχεια πήραν το λόγο οι γυναίκες απο το κίνημα τον Φοκολάρε, οι οποίες παρουσίασαν το σκοπό του κινήματος τους, το οποίο αρκετοί δεν το γνώριζαν. Ενώ οι αδελφές της Μητέρας Τερέζας, μας εξήγησαν με λόγια πολύ απλά το νόημα της προσφοράς προς τον φτωχότερο, τον αναγκεμένο συνάνθρωπο, μέσω της αφιέρωσης τους στον Θεό.

Αργότερα, οι ομάδες διασκορπίστηκαν στην πόλη, ώστε να επισκεφθούν οργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βιώσουμε το νόημα της προσφοράς, όπως:επίσκεψη στο γηροκομείο, στο ψυχιατρείο, στο παιδικό χωρίο S.O.S. , αλλά και να βοηθήσουμε να φτιαχθούν σακούλες με τρόφημα για τους αναγκεμένους της ενορίας.

Το μεσημέρι παίζοντας ένα δεύτερο παιχνίδι του κρυμμενού θησαυρού είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την πόλη από κοντά, περνώντας έτσι από τα γνωστότερα αξιοθέατα με τέλικό προορισμό τον γνωστό σε όλους μας Λευκό Πύργο. Το απόγευμα συγκεντωθήκαμε ξανά στις ομάδες για να δούμε τους καρπούς που ο καθένας μας είχε λάβει κατα τη διάρκεια τών ομιλιών αλλά και των εμψυχώσεων. Ενώ στο τέλος έγινε και η παρουσίαση των εργασιών της καθεμιάς από της 8 ομάδες. Και έτσι είδαμε με τα μάτια μας τους καρπούς της φετινής Πανελλήνιας Συνάντησης.

Στην απογευματινή Θεία Λειτουργία, προΐστατο ο Σεβασμιότατος π. Πέτρος Στεφάνου, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής για την νεολαία, από την Παρασκευή δεν έλειψε από το πλευρό μας, μαζί με τους ιερείς από όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά στην ομιλία του είπε ματαξύ άλλων:«Η αγάπη όταν δίνεται, δεν μοιράζεται, αλλά πολλαπλασιάζεται». Μετά το τέλος της τελικής Θείας Λειτουργίας, η νεολαία της Θεσσαλονίκης,  είχε ετοιμάσει για μια πολύ όμορφη και ζωντανή βραδιά μουσικής και χωρού για την ψυχαγωγία μας.

Την Κυριακή το πρωϊ, μαζί με τους ενορίτες της, παρευρεθήκαμε στη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα στην ενοριακή αίθουσα καί έτσι τελείωσε αυτή η συνάντηση μας. Ενώ νωρίς το μεσημέρι πήραμε το δρόμο του γυρισμού για την Τήνο.

Ήταν πολύ όμορφο που  συμμετείχαμε στη Συνάντηση, γνωρίσαμε νέους και νέες από όλη την Ελλάδα, χαρήκαμε, προβληματιστήκαμε με τον Λόγο του Κυρίου, και ανυπομονούμε για την επόμενη!

  

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Δικαιοσύνη και Έλεος του Θεού

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ  ΤΟΥ ΘΕΟΥ «ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΘΕ  ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ»  Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια πρόσφατη συνέντευξη, όπως το συνηθίζει,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου