Κοριτσάκι 10 ετών πριν πεθάνει πραγματοποιεί την πιο μεγάλη επιθυμία του

3

Κοριτσάκι 10 ετών πριν πεθάνει πραγματοποιεί την πιο μεγάλη επιθυμία του

Όλα τα παιδιά έχουν όνειρα στο μυαλουδάκι τους, αλλά υπάρχουν μετικά πιο σημαντικά από όλα τα άλλα όνειρα. Αυτό συνέβηκε για την Γαβριέλα , ένα κοριτσάκι 10 ετών.
Η Γαβριέλα ήταν ένα κοριτσάκι για την οποία έμενε λίγος ακόμη καιρός ζωής στη γη. Αλλά είχε ένα όνειρο: ήθελε να λάβει την Πρώτη της αγία Κοινωνία πριν ανέβει στον ουρανό.

Η Γαβριέλα και το όνειρό της
Τα όνειρα ιδιαίτερα των παιδιών, πάντα πραγματοποιούνται, άσχετο αν αυτά είναι μάταια ή όχι. Υπάρχουν επίσης μερικά που είναι αληθινά π σημαντικά και τα οποία δεν μπορούν να αναβληθούν. Ένα παράδειγμα μας το έδωσε η μικρή Γαβριέλα η οποία, πριν ανεβεί στον ουρανό, είχε ένα όνειρο ίσως το πιο σημαντικό από όλα: Το όνειρό της ήταν να λάβει την Πρώτη της Κοινωμία.

Μια δύσκολη ζωή για ένα κοριτσάκι σε αναμονή μεταμόσχευσης της καρδιάς.
Η Γαβριέλα ήταν μόλις 10 ετών και ήταν σε αναμονή της μεταμόσχευσης καρδιάς, που δυστυχώς ποτέ δεν έγινε. Νοσηλευόταν από τον Οκτώβριο, μετά που τον περασμένο Μάιο είχε γίνει η διάγνωση μία μυοκαρδίτιδα, αρρώστια που των νεύρων της καρδιάς που δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος. Η μόνη λύση για να μπορέσει να γίνεται σωστά η κυκλοφορία του αίματος ήταν η η μεταμόσχευση καρδιάς. Η μικρή μπήκε στη λίστα της αναμονής. Μια μεγάλη λίστα που όμως δεν της μείωνε την ελπίδα να μπορέσει να πραγματοποιήσει το μεγάλο όνειρό της: το να μπορέσει να λάβει για πρώτη φορά στη ζωή της , το τον Ιησού με την Αγία Κοινωνία. Με τη συνεργασία του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου και άλλων προσώπων, κατέστη δυνατό να τελεστεί στο νοσοκομείο τόσο το Μυστήριο της Ευχαριστίας όσο και το Μυστήριο του Χρίσματος και το όνειρο της Γαβριέλας να γίνει πραγματικότητα.

Η Γαβριέλα λαβαίνει στο νοσοκομείο την πρώτη της Αγία Κοινωνία και το Άγιο Χρίσμα.
“Πριν από μερικές μέρες τελέσαμε με πολλή χαρά το Μυστήριο της Ευχαριστίας και του Χρίσματος για να πραγματοποιηθεί το όνειρο της μικρής Γαβριέλας. Τώρα λυπούμαστε να σας ανακοινώσουμε ότι η καταπληκτική Γαβριέλα δεν αντέδρασε στην αναμονή μιας νέας καρδιάς.
«Η χριστιανική μαρτυρία της πίστης, ελπίδας και αγάπης της Γαβριέλας έφθασε στη Βραζιλία και σ’ όλο τν κόσμο. Εκείνη που ήθελα να λάβει τον Ιησού μέσα από το Μυστήριο της Ευχαριστίας βρίσκεται τώρα στην αγκαλιά του Καλού Ποιμένα , κοντά στο Θεό Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα» – αυτά έγραψε ο εφημέριος της Ενορίας της Αμιάντου Καρδίας της Παναγίας, μερικές λίγες μετά από το θάνατο της μικρής στις 8 Νοεμβρίου του 2020.
Μια στιγμή ειδική και ιδιαίτερη, μια μεγάλη επιθυμία, αυτή του να λάβει και να γνωρίσει τον Ιησού που δεν μπορούσε να μη εισακουστεί. Τώρα η Γαβριέλα βλέπει με τα μάτια της , στον Παράδεισο το πρόσωπό του Ιησού, του φίλου της που τη δέχτηκε στην αγκαλιά του.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου