1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΑΛΦΟΝΣΟΥ

1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΑΛΦΟΝΣΟΥ

Άγιος Αλφόνσος Γεννήθηκε στη Νεάπολη της Ιταλίας το έτος 1696 από ευγενείς γονείς οι οποίοι τον σπούδασαν και έγινε δικηγόρος. Όμως τελικά επέλεξε να χειροτονηθεί ιερέας, πράγμα που έγινε το 1726 και αποφάσισε να αφιερωθεί στους φτωχούς. Κήρυττε και εξομολογούσε στις λαϊκές συνοικίας και ετοιμαζόταν για ιεραπόστολος. Όταν όμως γνώρισε τη μεγάλη άγνοια του κλήρου αποφάσισε να αφιερωθεί στη μόρφωσή του και ίδρυσε ένα τάγμα που είχε αυτό τον σκοπό, δηλ. τη στήριξη του εφημεριακού κλήρου από κάθε πλευρά.

Το 1760 εξελέγη επίσκοπος στη νότια Ιταλία και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στον κλήρο και στο λαό που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία μέχρι και τον θάνατό του.

Πέθανε την 1 Αυγούστου 1787 και ονομάστηκε διδάσκαλος της Εκκλησίας. Συνέγραψε πολλά βιβλία θεοσέβειας και ηθικής για βοήθεια προς τους ιερείς και τους εξομολόγους.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου