Εάν επιμείνεις, μετά από την καταιγίδα θα έρθει η γαλήνη

Εάν επιμείνεις, μετά από την καταιγίδα
θα έρθει η γαλήνη 

 

Όταν, αγαπητέ μου, η χριστιανική σου ζωή αρχίζει να γίνεται δύσκολη και να σου φαίνεται ασήκωτος σταυρός, εκεί στάσου ακλόνητος, γίνε μάρτυρας.
Πες στον εαυτό σου «στώμεν καλώς»∙ στάσου ακλόνητος. Πες, όπως ο προφήτης, «ιδού εγώ, Κύριε, στέκομαι εδώ να εκτελέσω το θέλημά σου»∙ ή όπως η Παναγία, «ιδού η δούλη Κυρίου∙ γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου».

Εάν επιμείνεις, μετά από την καταιγίδα θα έρθει η γαλήνη, θα ξαναγίνει γιορτινή η ζωή σου. Θα έχεις τώρα επιπλέον και την πείρα του πνευματικού αγώνος, θα έχεις εμπειρία. Μετά από την δοκιμασία αυτή, μετά από το σήκωμα του σταυρού σου, θα ανάψουν πια μέσα σου οι φλόγες του θείου έρωτος∙ θα αποκτήσεις την ωραιότερη, την δυνατότερη, την αγνότερη, την αγγελικότερη αγάπη, την αγάπη του Θεού.

Πηγή: εκκλησία online

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 20ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 17 Αυγούστου 2026 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου

Άγγελος Κυρίου,  Κυριακή 16-8-2026

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΙΔ’ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Καστέλ Γκαντόλφο  Κυριακή, 16 Αυγούστου 2026   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλή Κυριακή! Χθες ατενίσαμε την Αειπάρθενο Μαρία μέσα στον

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΟΚΚΟΥ

  Ο Ρόκκος γεννήθηκε στο Μονπελιέ της Γαλλίας το έτος 1346. Ήταν γόνος ευκατάστατης οικογένειας όμως ύστερα από τον πρόωρο χαμό των γονέων του άφησε