Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Χριστιανών στη Βαρκελώνη

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, έγινε η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου, υπό την επιμέλεια της κ. Λυδίας Σεκούρη.
Τραγούδησαν κι έψαλαν όλοι μαζί κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η κ. Μάρω Μπλούνα με την Ελληνική Χορωδία Βαρκελώνης, έδωσαν το δικό τους χρώμα στη γιορτή με το πλούσιο εορταστικό τους πρόγραμμα, μεταφέροντας όλους νοερά στα παιδικά χρόνια, την Ελλάδα και τα έθιμά της.
Ο π. Χριστόδουλος Αγιορείτης (Ιόντσε) αναφέρθηκε στο αληθινό νόημα της μεγάλης δεσποτικής γιορτής των Χριστουγέννων, εξηγώντας πως το όνομα Εμμανουήλ που σημαίνει ο Θεός μεθ’ ημών, έγινε ταπεινός άνθρωπος και το μόνο που ζήτησε από εμάς είναι μια καρδιά ταπεινή και γεμάτη αγάπη.
Αμέσως μετά όλοι μαζί, έψαλαν τα κάλαντα στον προϊστάμενο του ναού, π. Ramon Corts και στη συνέχεια μετέβησαν στο αρχονταρίκι, όπου τους περίμενε πλούσιο κέρασμα, προσφορά των κυριών της ενορίας. Η γιορτή έληξε σε κλίμα χαράς και ανταλλαγής ευχών.

Από nyxthimeron.com
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου