Χαλδαίος Αρχιεπίσκοπος προς Δύση: ”Ετοιμαστείτε, έρχεται η σειρά σας”

Χαλδαίος Αρχιεπίσκοπος προς Δύση: ''Ετοιμαστείτε, έρχεται η σειρά σας''

 

 

Γράφει ο Στρατής Μαζίδης

Μια ανατριχιαστική προειδοποίηση προς τη Δύση απηύθυνε ο χαλδαίος λατίνος αρχιεπίσκοπος της Μοσούλης Amel Shimoun Nona ότι οι χριστιανοί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα πρέπει να αναμένουν το ίδιο άκαρδο πρόσωπο και διώξεις σαν αυτές που βίωσαν στα χέρια των ισλαμιστών μαχητών της ISIL, επειδή δεν πιστεύουν όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι.

Τα σχόλια αυτά έκανε ο Nona έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην Corriere della Sera.

Ο Nona βρίσκεται τώρα εξόριστος στο Αρμπίλ, στο Κουρδιστάν του Ιράκ, αφού εκδιώχθηκε από την επισκοπή του στη Μοσούλη και προειδοποιεί τη Δύση ότι θα είναι το επόμενο θύμα εάν δεν αναλάβει άμεση δράση τώρα για να σταματήσει η εξάπλωση του ριζοσπαστικού μουσουλμανισμού.

«Τα δεινά μας σήμερα είναι το προοίμιο εκείνων που, Ευρωπαίοι και Δυτικοί Χριστιανοί, θα υποφέρουν επίσης στο εγγύς μέλλον», είπε ο αρχιεπίσκοπος.

"Θα πρέπει να εξετάσετε ξανά την πραγματικότητα μας στη Μέση Ανατολή, επειδή ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των μουσουλμάνων στις χώρες σας είναι καλοδεχούμενος."

"Βρίσκεστε επίσης σε κίνδυνο", πρόσθεσε. «Θα πρέπει να λάβετε ισχυρές και θαρραλέες αποφάσεις, ακόμα και αν έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές σας"

Ο λόγος για αυτό είναι επειδή το Ισλάμ δεν αναγνωρίζει τις δημοκρατικές αρχές, ούτε διδάσκει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι.

"Οι αξίες σας δεν είναι αξίες τους. Αν δεν το καταλάβετε αυτό αρκετά σύντομα, θα γίνετε τα θύματα του εχθρού που έχετε καλωσόρισει στο σπίτι σας."

Πηγή:romfea.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου