«Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά»: η υπόθεση Bouton

 

«ΧΑΙΡΕ, Ω ΧΑΙΡΕ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Μαγική λέξη η «Ελευθερία». Την τραγουδάμε με ενθουσιασμό στον εθνικό μας Ύμνο: στον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Πολεμούν και πεθαίνουν για την ελευθερία τους οι Ουκρανοί, αλλά και οι εραστές της ελευθερίας, μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα του τυράννου, πεθαίνουν κραυγάζοντας: «Ζήτω η ελευθερία!». Οι χριστιανοί, από την άλλη μάρτυρες, προτίμησαν να πεθάνουν παρά να απαρνηθούν την ελευθερία της πίστης τους.

Και για τους χριστιανούς η ελευθερία αποτελεί βασικό δώρο και μάλιστα του Αγίου Πνεύματος: «Ο “Κύριος”, είναι το Πνεύμα και όπου υπάρχει το Πνεύμα, υπάρχει ελευθερία» (Β’ Κορίνθιους  3, 17). Οι χριστιανοί έχουν «κληθεί για την ελευθερία» (Γαλάτας 3, 17), αλλά μπορούν να παραμείνουν στην ελευθερία των παιδιών του Θεού, μόνο χάρη στο Άγιο Πνεύμα. Η πραγματική ελευθερία είναι η ελευθερία από τη σκλαβιά της αμαρτίας: «Είστε, λοιπόν, ελεύθεροι πια από το ζυγό της αμαρτίας κι υπηρετείτε το καλό και τι δίκαιο» (Ρωμαίους 6, 18).

 

Μια νέα ελευθέρια στους ευρωπαίους πολίτες δώρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αλλά και σήμερα, υπάρχει και μια άλλη κατ’ επίφαση «ελευθερία»: Ήταν το 2013, όταν μία γυναίκα ονόματι Eloise Bouton, μαχήτρια των λεγόμενων «Femen», μπήκε στην κεντρική εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής στο Παρίσι (église Sainte-Marie-Madeleine, η επονομαζόμενη και  La Madeleine). (Οι «Femen» είναι ένα ριζοσπαστικό φεμινιστικό κίνημα διαμαρτυρίας γυναικών, που έγινε διάσημο για την πρακτική του να διαδηλώνει, ακόμη και σε εκκλησίες, δείχνοντας τα στήθη τους).

Η ημίγυμνη διαδηλώτρια, φορώντας ένα μπλε πέπλο στο κεφάλι της και τα χέρια της απλωμένα σαν να ήταν πάνω στο σταυρό, αυτή η ριζοσπαστική αγωνίστρια, τόλμησε όχι μόνο να μιμηθεί την Παναγία, αλλά την εμφάνισε σαν να αποβάλλει τον Ιησού, αφήνοντας ματωμένα κομμάτια από συκώτι μοσχαριού στη βάση του ιερού βωμού – σύμβολο του αποβαλλόμενου Ιησού –και σαν να μην έφθανε αυτό, ούρησε στα σκαλοπάτια του βωμού. Σε αυτή τη ιεροσυλία συμμετείχαν περίπου δώδεκα δημοσιογράφοι, προσυνεννοημένοι και ειδοποιημένοι από τη ριζοσπαστική ακτιβίστρια των «Femen».

Η Eloise Bouton, ως αποτέλεσμα της βλάσφημης πράξης της, καταγγέλθηκε και καταδικάστηκε από τα γαλλικά δικαστήρια, και ύστερα από τις εφέσεις που έκανε της επιδικάστηκε φυλάκιση ενός μηνός με αναστολή και πρόστιμο 2.000 ευρώ για  «σεξουαλική επίδειξη μέσα στην παρισινή εκκλησία της La Madeleine»).

Καταδικασμένη στη Γαλλία, η “Femen” Bouton αποφάσισε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και κέρδισε!!! Σε μία απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 13 Οκτωβρίου –«Bouton κατά Γαλλίας» – οι επτά δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αποφάνθηκαν ομόφωνα ότι μια γυμνόστηθη ακτιβίστρια που προσομοιώνει την άμβλωση του Ιησού στο βωμό μιας εκκλησίας, που ουρεί στο βωμό, που εξευτελίζει τη χριστιανική πίστη, που προσβάλλει τους χριστιανούς, «απλώς άσκησε την ελευθερία της έκφρασης». Αυτό το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η χειρονομία της ακτιβίστριας «Femen» «είχε ως μοναδικό στόχο να συμβάλλει, μέσω μιας σκόπιμα προκλητικής παράστασης, στη δημόσια συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών, ιδίως για το λεγόμενο δικαίωμα στην άμβλωση».

Τώρα, εκτός από τη ζημιά έρχεται και η κοροϊδία: το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε το Γαλλικό Kράτος – άρα και τους φορολογούμενους – να πληρώσει 9.800 ευρώ σε αυτή την ακτιβίστρια των «Femen»!

Το σχόλιο της ιταλικής εφημερίδας Il Messaggero μπαίνει κατευθείαν στο ψαχνό: «Τώρα οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι ελεύθεροι να βεβηλώνουν χριστιανικούς τόπους λατρείας, να προσβάλλουν τα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών και να εκτελούν άσεμνες πράξεις μέσα σε μια εκκλησία».

Να χαρείτε την ελευθερία σας κύριοι πολίτες τις Ευρώπης.

 

Πηγή: ιταλική εφημερίδα Il Μessaggero 18 Οκτωβρίου 2022.

 

+ Ιωάννης Σπιτέρης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου