ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΕΞΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΕΞΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ


Το εισιτήριό μας έγραφε: αναχώρηση από το λιμάνι της Σύρου στις 22:40. Προσέξτε 22:40 όχι 22:45. Αυτό σημαίνει λεπτομέρεια!

Επειδή όμως στις 23:00 το πλοίο δεν είχε ακόμα φανεί, απευθυνθήκαμε στο λιμενοφύλακα που είχε έρθει για να υποδεχθεί κάποιο άλλο πλοίο που έμπαινε εκείνη την ώρα στο λιμάνι και τον ρωτήσαμε: «Το πλοίο ….. για Σάμο τι ώρα προβλέπεται να φθάσει στη Σύρο; Εκείνος ευγενέστατα και με σιγουριά μας απάντησε: «Στις 24:00 ή 0:10». Τον ευχαριστήσαμε και αρχίσαμε να σκεπτόμαστε τι να κάνουμε για μία ώρα ακόμη στο λιμάνι; Έκανε και αρκετό κρύο!

Αναχώρηση Λιμάνι         Προορισμός       Εταιρεία Πλοίο Ώρα Αναχώρησης Άφιξης

14/03/2014  ΣΥΡΟΣ      ΣΑΜΟΣ-ΒΑΘΥ.     –            –               22:40             08:50

Τελικά το πλοίο…. αναχώρησε από Σύρο για Σάμο στις 0:40 δηλαδή με δύο ώρες καθυστέρηση και να σκεφθεί κανείς ότι ερχόταν από Πειραιά!
Η άφιξη στο λιμάνι του Βαθέως Σάμου προβλεπόταν για τις 8:50 και έφθασε στις 12:15!
Είχα άδικο λοιπόν, που αναφερόμενος στην έλλειψη σωστής ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των νησιών Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, έγραφα στις 11/3/2014 στον κύριο Υπουργό Ναυτιλίας μεταξύ άλλων; «Τη σημερινή  ακτοπλοϊκή εξυπηρέτησή τους την έχουν αναλάβει  πεπαλαιωμένα πλοία που κανείς  δεν ξέρει με ποιό πλοίο, πότε κι αν θα ταξιδέψει». 

Πριν από 30 χρόνια πέρναγε το ΜΥΡΙΔΙΩΤΙΣΣΑ και ΤΟ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ και άλλα πολλά  από την Τήνο, νομίζω κάθε μέρα και ένα και σήμερα κάθε μέρα και κανένα και από χρόνια τώρα! Τότε όλα ήταν μια χαρά! Σοφό λοιπόν το ρητό: «κάθε πέρσι και καλύτερα!». Κατά τα άλλα κάνουμε περίπατο στο διάστημα και στάση στη σελήνη! 

Θα ήταν όμως άδικο αν δεν αναφερόμαστε στην άψογη συμπεριφορά των αξιωματικών και του πληρώματος τους οποίους συγχαίρουμε και ευχαριστούμε.

ΚΑΝΤΑΜ

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου