Το ταλέντο της διαθεσιμότητας

Το ταλέντο της διαθεσιμότητας. Ο Λορέντζος  κατάλαβε,  ότι εμείς  είμαστε το μηδενικό,  αλλά ο  Θεός είναι το Ένα. «Δεν θα έχεις άλλο Θεό εκτός από μένα». Το να βάλουμε το Θεό  στην πρώτη θέση  στη ζωή μου, στη ζωή σου και σ’  εκείνη όλων των ανθρώπων  της γης  είναι πάντοτε αποκτά άπειρη αξία.

Σε όλους διηγιόταν  πως μια μέρα  ο δάσκαλος των θρησκευτικών  γέμισε τον πίνακα  από πολλά μηδενικά,  όσα ήταν και οι μαθητές και μαθήτριες στην τάξη. Μέσασεκάθεμηδενικό  έγραψετοόνομακάθεπαιδιού.

Σε μια γωνιά του πίνακα, έγραψε  επίσης  και τον αριθμό ένα. Αφού τους έδωσε να καταλάβουν  την έλλειψη αξίας  των μηδενικών, ρωτούσε τα παιδιά,  τι συμπέρασμα θα μπορούσε να βγάλει κανείς  με το άθροισμα αυτών των αριθμών.

Ήταν  ξεκάθαρο πως όποιος πρόσθετε  μόνο τα μηδενικά έβγαζε πάντα το αποτέλεσμα μηδέν.  Ότανόμωςαντιλήφθηκανπωςυπήρχεκαιοαριθμόςένα……. Τότε κατάλαβαν πως ίσως το αποτέλεσμα  της πρόσθεσης θα μπορούσε να αλλάξει.

Τότε επενέβη ο δάσκαλος  και έβαλε όλα τα μηδέν  στη σειρά  και στο τέλος τον αριθμό ένα που βαθμηδόν το προχωρούσε προς την αρχή μέχρι που το έφερε μπροστά από όλα τα μηδενικά.   Αυτή η  θέση  μπροστά από όλα τα μηδενικά έδωσε ένα τεράστιο αποτέλεσμα.

Μόνοι μας δεν αξίζουμε τίποτε, όταν όμως μπροστά από μας μπει ο Ένας, τότε  αποκτούμε μεγάλη αξία!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου