Το Μυστήριο του Χρίσματος στην Ποιμαντική Ενότητα Καλλονής Τήνου

Το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 επισκέφτηκε την Ποιμαντική Ενότητα Καλλονής ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Τήνου – Μυκόνου και Άνδρου και Αποστολικός Τοποτηρητής Επισκοπής Χίου, Σεβασμιότατος π. Ιωσήφ Πρίντεζη.
Με την ευκαιρία αυτή τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ζαχαρία στην Καλλονή, κατά τη διάρκεια της οποία χορήγησε το Μυστήριο του Χρίσματος στα παιδιά αυτής της Ποιμαντικής Ενότητας.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησε ο εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας  π. Φραγκίσκος  Βιδάλης.
Τελετάρχης ήταν ο π. Αλέξανδρος Πέρρος, ενώ διακονούσε ο Ιεροδιάκονος Μάριος Φώσκολος.

Ο Σεβασμιότατος κατά το κήρυγμά του απευθύνθηκε στα παιδιά με πολύ θερμά λόγια και τους εξήγησε εν συντομία το σημαντικό αυτό Μυστήριο της Εκκλησίας μας, το οποίο λαμβάνουν. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε προβλέψει μάλιστα για το κάθε παιδί αναμνηστικά και συμβολικά δώρα.

Οι γονείς των παιδιών αλλά και η κατηχήτρια του κατηχητικού κέντρου Καλλονής ανέγνωσαν τα Αναγνώσματα και τις Δεήσεις των πιστών ενώ τους ύμνους συνόδευε με το αρμόνιο ο κ. Ιωάννης Αρμακόλας.

Στην συνέχεια αφού ολοκληρώθηκε η Θεία Λειτουργία ο εφημέριος της Π. Ε. π. Φραγκίσκος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, επ’ ευκαιρίας της 28ης επετείου του από την Ιερατική χειροτονία και βαθιά συγκινημένος θύμισε στον Σεβασμιότατο π. Ιωσήφ κάποια λόγια που του είχε αποστείλει πριν 31 χρόνια.

Στην συνέχεια μιλώντας με θερμά λόγια για τον π. Φραγκίσκο ο Σεβασμιότατος του ευχήθηκε για την επέτειό του και τον ευχαρίστησε για όλα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία.

Αφού ολοκληρώθηκε η τελετή, οι γονείς των παιδιών πρόσφεραν πλούσιο κέρασμα έξωθεν του Ναού.
Ευχόμαστε στους γονείς των παιδιών να τους ζήσουν και στα παιδιά καλοί Χριστιανοί και να μεταδίδουν στους γύρω τους την χαρά που έλαβαν κατά την ημέρα αυτή.

Δ. Μάριος Φώσκολος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

1η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

1η   ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΗΣ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 25[24], 1-3                         Προς Εσένα, Κύριε, ύψωσα την ψυχή μου, Θεέ μου, ας μην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου