ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ…..

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ…..

 

Σύρος , 19 – 10 -2015

Σεβασμιότατε

Πριν δέκα ημέρες που βρέθηκα για μια επίσκεψη στο δημοτικό Σχολείο των Λουτρών Τήνου είχα την τύχη να επισκεφθώ το Λαογραφικό Μουσείο της Μονής των Ουρσουλινών στα Λουτρά. Πραγματικά εγώ και η γυναίκα μου μείναμε με ανοιχτό το στόμα βλέποντας αυτό τον τεράστιο θησαυρό που κρύβει το λαογραφικό αυτό μουσείο.
Επειδή είμαι λάτρης της παράδοσης έχω επισκεφθεί πολλά λαογραφικά μουσεία στην Ελλάδα , την ποσότητα των αντικειμένων και την έκταση του χώρου δεν έχω συναντήσει σε κανένα μέρος της Ελλάδος. Το Μουσείο αυτό κρύβει μια τεράστια Ιστορία της Ελλάδος , μία βαθιά ιστορία της Τήνου , ένα ανεκτίμητο πλούτο προσφοράς της Μονής στην κοινωνία της Τήνου και όχι μόνο.
Φεύγοντας προβληματισμένος από την γρήγορη αυτή επίσκεψή μας στο μουσείο , είπα στην γυναίκα μου :
Θα έπρεπε το κράτος να παρακαλέσει τους υπεύθυνους του Μουσείου να δεχθούν να το χρηματοδοτήσουν για να μην χαθεί αυτός ο τεράστιος πλούτος. Το κόστος χρηματοδότησης όπιο και να είναι δεν πρόκειται να υπερβεί με τίποτα την αξία του πλούτου της ιστορίας που κρύβει το μουσείο αυτό.
Σίγουρα Σεβασμιότατε θα το επισκεφθώ και πάλι την εποχή που είναι ανοιχτό για να μείνω αρκετό χρόνο να θαυμάσω τον ανεκτίμητο αυτό Θησαυρό.

Με εκτίμηση
Σολάρης Νίκος 

Διαβάστε εδώ: Η Ιερά Μονή των Ουρσουλινών, στην Τήνο

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου