Το κοινό δείπνο της ΕΚΝΕ στην Ενορία της Χώρας

Εδώ και αρκετά χρόνια έχει καθιερωθεί μια Παρασκευή της Σαρακοστής, οι νέοι της ΕΚΝΕ Τήνου να προσφέρουν ένα λιτό νηστίσιμο δείπνο στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Νικολάου της Χώρας, αμέσως μετά την ακολουθία του “Αποδείπνου” και του «Στέκει η Μάνα».

Αυτή η εκδήλωση ερχόταν ως συνέχεια της συμμετοχής των νέων μας στην τελετή αυτή, κατά την οποία μάλιστα σήκωναν τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της Παναγίας της Πονεμένης κατά την περιφορά τους εντός του ναού, ενώ ψαλλόταν, κατά την συνήθεια της Τήνου, ο αρχαίος ύμνος του «Στέκει η Μάνα». Ακόμη συνηθιζόταν κάποιο κορίτσι να απαγγέλει και την προσευχή προς την Πονεμένη Αειπάρθενο Μαρία κατά την τελετή αυτή.

Έτσι λοιπόν φέτος, αφού εξέλιπαν οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας, επανήλθε η όμορφη αυτή εκδήλωση την Παρασκευή 10 Μαρτίου. Προηγήθηκε η ακολουθία στον ναό του Αγίου Νικολάου και κατόπιν αρκετοί ενορίτες, οι λιγοστοί παρόντες νέοι, μαζί με τους ιερείς π. Μάρκο Φώσκολο και π. Ιωσήφ Ρόσσι υπεύθυνο της ΕΚΝΕ, και τις αδελφές του Βρυσιού, συναχθήκαμε για να τιμήσουμε τους νέους μας. Γευτήκαμε σε κοινό τραπέζι αγάπης τα υπέροχα εδέσματα που μας πρόσφεραν και τα οποία ετοίμασαν με τόση φροντίδα και αγάπη, και προσφέραμε ότι μπορούσαμε, ώστε να ενισχύσουμε το ταξίδι των νέων μας το φετινό καλοκαίρι στην Πορτογαλία για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας και την συνάντησή τους με τον Πάπα.

Διαπιστώσαμε μικρή συμμετοχή στην τελετή και στην συμβολική αυτή γιορτή, τόσο των διοργανωτών νέων μας, όσο και των γονιών τους. Το βαρύ πρόγραμμα των παιδιών μας με υποχρεώσεις φροντιστηρίων, ξένων γλωσσών, αθλητικών δραστηριοτήτων κλπ, δεν τους επέτρεψαν να ξεκλέψουν έστω λίγο χρόνο ενός απογεύματος για να τον ζήσουν με την ενοριακή κοινότητα.

Αναρωτιέμαι μήπως χρειάζεται να αναθεωρήσουμε λίγο την ζωή μας και το πρόγραμμα των παιδιών μας και να κάνουμε κάποια διαλλείματα, βάζοντας άλλες προτεραιότητες, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της Σαρακοστής.

ΜΒ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου