Το καθήκον στο σπίτι

Το καθήκον στο σπίτι

Ο γιατρός συμβούλεψε τον Στέφανο να περπατά κάθε μέρα με γοργό βήμα, τουλάχιστο για μισή ώρα. Να διανύει δηλαδή τρία με πέντε χιλιόμετρα την ημέρα. Αυτό μπορεί να το κατορθώσει επίσης περπατώντας πάνω σε ένα κυλιόμενο διάδρομο του γυμναστηρίου.

Εμένα μου είπε να ανεβοκατεβαίνω ΄’ένα σκαλί για καμιά πενηνταριά φορές, με σκοπό να υποβάλλω τα γόνατά μου σε έλεγχο των διπλώσεων.
Από μερικούς μήνες στο σπίτι διαμαρτυρόταν για την κακή κατάσταση του ανελκυστήρα. Θα έλεγα πως λειτουργούσε σε μονές ή ζυγέ μέρες και ανησυχούσε διότι αρκετές φορές την ημέρα, ήταν υποχρεωμένος να ανεβαίνει τις σκάλες με τα πόδια για να πάει στο δωμάτιό του.
Αλλά είναι αλήθεια ότι όχι βλάπτει κάθε κακό., Το σταμάτημα του ανελκυστήρα ήταν προφητικό.

Το να ανεβαίνει τις σκάλες αρκετές φορές την ημέρα, το να βαδίζεις για μισή ώρα στον κυλιόμενο διάδρομο, αντιστοιχεί ακριβώς στην άσκηση που ο γιατρός μας είχε συμβουλέψει.
Έτσι ανακαλύψαμε ότι για τις ασκήσεις που μας συμβούλεψε το καλύτερο γυμναστήριο μας το πρόσφερε το ίδιο το σπίτι μας.
Για να ζήσουμε οπουδήποτε , με αποτελεσματικότητα και με τον καλύτερο τρόπο τη χριστιανική ζωή, χρειάζεται η καθημερινή άσκηση όλων των αρετών. Άσκηση που έχει για βασική εντολή, να μάθουμε να συναντούμε τον Ιησού σε κάθε πλησίον μας, αγαπώντας τον σε κάθε περίπτωση και σε κάθε ανάγκη του.

Για να το κάνουμε αυτό δεν υπάρχει καλύτερο γυμναστήριο από το σπίτι σου. Οι πλησίον μας είναι ακριβώς οι «πιο κοντινοί». Τα πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά μέσα της γυμναστικής είναι αυτά που υπηρετούν που βοηθούν να ακονίσεις και να οδηγήσεις προς το υπερφυσικό τις σχέσεις σου με εκείνον, που ζει δίπλα σου
Το καθήκον στο σπίτι: ιδού η πνευματική γυμναστική που σε ετοιμάζει να ζεις ένα αληθινό χριστιανισμό, συγκεκριμένο και καθολικό.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου